Novak Đoković
AP/AndyWong
Novak Đoković

AP/AndyWong

Novak Đoković, Foto: AP/AndyWong

Tajli je u izjavi za "Kanal 9" rekao kako mu Novak nije poslao pismo sa zahtevima, već  poruku sa sugestijama, što bitno menja celu situaciju.

Već je poznato da je premijer Viktorije Dan Endruz odbacio listu predloga, za obrazloženjem kako će Vlada istrajati u odluci da teniseri budu u strogom karantinu.

- Što se tiče Novaka Đokovića, on je napisao poruku, to nisu bili zahtevi, već sugestije. I on takođe razume šta znače ove dve nedelje karantina...Svaki igrač koji je došao ovde znao je da ako su bili bliski kontakt ili pozitivni na testu da će ovo biti uslovi koje će morati da ispoštuju - rekao je Tajli.

Direktor Australijan opena je rekao da je svima od početka bilo jasno da organizacija turnira neće biti laka.

- Od početka se očekivalo da će na tim letovima biti nekoliko pozitivnih slučajeva. Što se nas tiče, pokušaćemo da odradimo svoj deo, da pokušamo da izjednačimo uslove za sve što je više moguće  rekao je Tajli.

On je odbacio predlog koji je u javnost izneo japanski teniser Danijel Taro da se, zbog novonastalih okolnosti, razmotri mogućnost da se mečevi ne igraju u tri, već u dva dobijena seta.

- Ovo je na kraju svega, ipak grend slem. U ovom trenutku, tri dobijena seta u muškoj, i dva u ženskoj konkurenciji su nešto čega planiramo da se držimo - dodao je.

BONUS VIDEO:

Pročitajte još: