"OD TOG DANA ŽIVOT MI SE PROMENIO" Dimitrov prvi put o Adria turu i zahvalnosti što je pobedio virus

Posle Beograda Dimitrov je učestvovao i na Adrija turu u Zadru sa koga se povukao zbog bolesti.

Dimitrov, Đoković
Dimitrov, Đoković, Foto: EPA/Andrej Cukić

Bugarski teniser Grigor Dimitrov je prvi put javno pričao o svojoj borbi sa koronavirusom, kojim se zarazio na Adrija turu.

"Bili su zaraženi i Novak Đoković i njegova supruga Jelena, Goran Ivanišević, Borna Ćorić, Viktor Troicki, pa je samim tim bilo logično da se lančana reakcija nastavi i da dobijem i ja Covid", ispričao je Dimitrov.

Optužen je čak i da je krio simptome tokom turnira i da je mnoge ljude, kako učesnike, tako i navijače, izložio riziku.

"Zamislite ljude u situaciji u kojoj su imali kontakt sa mnom. Dete ili porodica koja ne može da priušti ništa sebi. Šta da radite? Ne mogu da imam tu vrstu odgovornosti, da mi visi nad glavom do kraja života", iskreno je počeo Dimitrov.

Trenutno 19. igrač na ATP rang-listi otkrio je i zašto je na društvenim mrežama, neposredno pre finala turnira u Zadru, obelodanio da je zaražen.

"Morao sam da obavestim ljude kako bi odmah mogli da preduzme sve preventivne mere. Iskreno, da saznam da sam prouzrokovao nešto ovako, verovatno bih određenoj osobi sam pomogao. Da, mi smo profesionalni sportisti koji se takmiče na najvišem nivou, ali smo kao i svi ostali."

Dimitrov - Lajović
Dimitrov - Lajović, Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Potvrdio je da je gubio čula ukusa i mirisa, ali i odgovornosti svog ponašanja kao nekoga ko je uzor mladim ljudima.

"Imao sam samo nekoliko loših dana, bio sam istrošen. Morao sam da smanjim intenzitet treninga, ali to je proces", podsetio se lečenja i nastavio:

"Ako bih mogao da dam dobar opis šta je u pitanju, otvoren sam za to. Nemam šta da krijem, oduvek sam bio otvorena i iskrena osoba. Ono što vidite jeste ono što dobijete od mene. Jedna od najboljih stvari koje sam naučio jeste da, u ovakvim momentima, gotovo da tražite ljude koji vas održavaju u životu. Ljude na koje uvek možete da se oslonite."

Za Covid 19 kaže da je bila njegova prekokretnica u životu.

"U stvari, zahvalan sam na tom vremenu tokom kojeg sam bio sam. Nije bilo lako, niko ne voli da tri nedelje bude sam, zar ne? Oduvek sam bio zahvalna osoba, ali u poslednje vreme sam još zahvalniji što imam šansu da izađem napolje i uživam u jednostavnosti", zaključio je Dimitrov.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Helena
  08/08/2020 - 14:45
  "Bili su zaraženi i Novak Đoković i njegova supruga Jelena, Goran Ivanišević, Borna Ćorić, Viktor Troicki, pa je samim tim bilo logično da se lančana reakcija nastavi i da dobijem i ja Covid", ispričao je Dimitrov. --- Kakav odvratan lik je taj Dimitrov! Pa on je prvi i jedini koji je imao simptome i ocito je da je upravo on sve zarazio, a sad prica obratno, kao da je on dobio virus od drugih??? Ljigav je do bola!!!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi