Huan Martin Del Potro
Youtube/ US Open Tennis Champion
Huan Martin del Potro

Profimedia

Huan Martin del Potro, Foto: Profimedia

Finalista prošlogodišnjeg US Opena, Huan Martin del Potro, smatra da će Novak Đoković i Rafael Nadal i dalje voditi glavnu reč kada je reč o trofejima.

Argentinac, kom je najbolja pozicija treće mesto na ATP listi, vraća se uskoro na teren posle nekoliko meseci pauze zbog povrede kolena.

Popularni Delpo je propustio start sezone i prvi Grend slem turnir, Australijan Open, ali trebalo bi da zaigra na takmičenju u Delrej Biču.

"Vrlo sam uzbuđen što ću se uskoro vratiti na teren, već sam propustio jedan veliki turnir, onaj u Melburnu", izjavio je Del Potro.

Novak Đoković i Rafael Nadal

Tanjug/AP, Kin Cheung

Novak Đoković i Rafael Nadal, Foto: Tanjug/AP, Kin Cheung

On kaže da je pratio šta se dešavalo u januaru na turnirima i ubeđen je da će se i dalje sve vrteti oko vodećeg dvojca, Đoković - Nadal. To je jedan poseban nivo.

"Mislim da će se nastaviti priča u kojoj će se Đoković i Nadal boriti za čelne pozicije i trofeje. Naravno, ima mnogo dobrih igrača, pitanje je samo koliko brzo će napredovati, ali i dalje će Rafa i Novak , pa i Rodžer Federer biti glavni kada je reč o najvećim turnirima. Oni su nivo više. Mladi će sigurno nastaviti da nas pritiskaju, ali moraće da budu konstantno dobri na velikim takmičenjima", zaključio je Del Potro.