Novak Đoković
EPA, AP
Novak Đoković

EPA,AP

Novak Đoković na US Openu, Foto: EPA,AP

Krajem 2016. godine pojedini navijači zamerali su Novaku Đokoviću što je u drugom delu sezone nosio na lančiću poludragi kamen ametist, a sada, na svom povratku ka svetskom vrhu, ponovo oko vrata ima poklon iz manastira Hilandar.

Đoković je nosio ametist, poludragi kamen koji simboliše zaštitu i spiritualnost. U pitanju je kamen metamorfoze i preobražaja koji unosi mir i harmoniju u prostor.

Ulazak u drugi deo sezone u 2016. nije za Novaka Đokovića ni nalik prethodnim godinama. Obično je Srbin od Vimbldona pa do završnog Mastersa bio neprikosnoven. Bilo je i tada poraza, ali daleko od toga da su se dešavali neuspesi kao te godine.

Sve je počelo od Vimbldona i poraz od Sema Kverija. Kasnije je Đoković imao problema sa povredom zbog čega je rano eliminisan sa Olimpijskih igara i preskočio nastup u Sinsinatiju i u Pekingu. U finalu US opena je poražen od Stena Vavrinke, a njegova dugogodišnja dominacijau Šangaju prekinuta je u polufinalu, kada ga je nadigrao Bautista Agut.

Srđan Đoković otkrio tajnu: Rekao sam Novaku - „Sine, vrati krst!“

Krstić od tisovine, poklon sa Svete Gore, Đoković je vratio na vrat početkom 2017, imao ga je i u meču sa Špancem Albertom Ramos-Vinjolasom, baš kao i u prethodna dva nastupa posle šestomesečne pauze, protiv Donalda Janga i Gaela Monfisa, takođe na Australijan openu.

On je drveni krst imao oko vrata i početkom 2017, kada je doživeo povredu lakta zbog koje su umnožili dotadašnji porazi, a potom je došlo i do polugodišnje pauze, kako bi se lakat oporavio za nove teniske izazove.

Srđan Đoković otac najboljeg srpskog sportiste svih vremena ispričao je šta se dešavalo tokom Novakove rehabilitacije, povratku na teren posle operacije, kritikama koje je doživeo u Srbiji...

Jedno od najzanimljivijih tema sigurno je bila i Novakov odnos sa Pepeom Imazom, pošto je kritikovan da je zbog prijateljstva sa španskim „lajf koučom“ promenio način života i skinuo krst koji je redovno nosio oko vrata.

Srđan je direktno odgovorio na pitanje: „Da li je krst sa Hilandara opet oko Novakovog vrata?“

- Pre nekoliko godina, povučen svim tim pričama, kažem mu: "Sine, vrati krst." On se brecnuo, iz košulje izvadio krst koji mu je bio na grudima i rekao mi: "Tata, ja nikad neću skrenuti sa božijeg puta."

O Novakovom odnosu sa Imazom samo je rekao.

- Njegova uloga u Novakovoj karijeri i psiho-fizičkom razvoju je toliko minimalna da ne treba trošiti reči na to. On je samo jedan od mnogo ljudi u njegovom okruženju. I tu je samo povremeno. Novak iz njegovih ubeđenja crpi ono što je njemu potrebno. Marku je pomogao da prevaziđe težak period i zahvalan sam mu na tome.

Srđan je otkrio i kada je video da je Novak posebno dete.

- Kada je moja majka bolovala od karcinoma na kostima. On je imao samo tri godine i boravio je sa njom i mojim pokojnim ocem na Kopaoniku u vikendici. Pitao bi baku gde je boli, pa bi je masirao satima, šetao sa njom, pričao joj priče. Produžio joj je život za koju godinu. Nije bio poseban samo na terenu – konstatovao je Srđan Đoković.

Vajda se vratio, Imaz je odlepršao, rezultati su se vratili...

Danas posle osvojenog Vimbldona i isčekivanja novog trofeja na US Openu, možemo reći da je Novak Đoković opet strašan i nepobediv. Krst je zalužan za pobede... možda... sve ono što biste želeli da budete, radite ili imate određuju stvari koje radite.

Komentari (1)

Veka

09.09.2018 10:15

NIKAD NE SKIDAJ KRST!!!! KRST JE SILA I SLAVA HRISTOV KRST SPASAVA