Cicipas - Đoković
(AP Photo/Andy Wong)
Rafael Nadal - Stefanos Cicipas

EPA-EFE/STR

Rafael Nadal - Stefanos Cicipas, Foto: EPA-EFE/STR

Stefanos Cicipas je priznao da mu je u dosadašnjoj karijeri najteže pao poraz od Rafaela Nadala u prošlogodišnjem polufinalu Australijan opena, koji ga je sprečio da se protiv Novaka Đokovića bori za trofej.

Cicipas je tada bio senzacija turnira pobedama nad Mateom Beretinijem, Viktorom Troickim, Rodžerom Federerom i Robertom Bautista-Agutom. Ipak, san o finalu sa Đokovićem, koji je i tada osvoji pehar u Melburnu, prekinuo mu je Nadal neočekivano lako - 6:2, 6:4, 6:0.

- Teški porazi su važni u mojoj karijeri, čine me da se vratim još jači i bez njih bih se osećao savršenim, što nisam. To polufinale bilo je jako bolno, čak i što je završeno u tri seta - rekao je Cicipas za sajt ATP-a i nastavio: - Bio sam blizu da uđem u grend slem finale, nešto o čemu sam sanjao. Nisam se pokazao u pravom svetlu na tom meču, dok je Nadal igrao veoma dobro. Šteta, imao sam sjajne dve nedelje.

Ostaće zapisano da je tada u izbacio Federera.

- Ne možeš uvek da pobeđuješ takve legende. Trudim se da budem sve bolji i bolji, ali moram da gledam nekad u prošlost. Tada dobijaš snagu koja izaziva efekat - zaključio je Grk.