Vimbldon Logo
Wikipedia
Novak Đoković Vimbldon 2015

Profimedia

Novak Đoković Vimbldon 2015, Foto: Profimedia

Branilac titule i najbolje plasirani igrač sveta Novak Đoković određen je za prvog nosioca na Vimbldonu, potvrđeno je na sajtu turnira.

Očekivalo se da će Đoković kao prvi na svetu i kao branilac trofeja na Vimbldonu biti postavljen za prvog nosioca, ali je zato došlo do promene u odnosu na ATP listu kada je reč o poziciji drugog nosioca.

Rodžer Federer je drugi, a Rafael Nadal treći nosilac, dok je u odnosu na poziciju na ATP listi odlično prošao i Kevin Anderson.

Nosioci se za sve Gren slemove određuju na osnovu ATP liste, osim na Vimbldonu. U Londonu se gleda vimbldonska formula, koja se dobija, između ostalog, na osnovu rezultata na turnirima koji se igraju na travi. Upravo po njoj je Federer ispred Nadala, ali ne može da ugrozi Đokovića

PROČITAJTE JOŠ:

Novak Đoković

printscreen

Srbija među nosiocima ima čak trojicu tenisera, osim Novaka, tu su i Laslo Đere koji je postavljen za 31, odnosno Dušan Lajović koji je 32. nosilac. Hrvat Marin Čilić je izabran za 13. nosioca, a njegov sunarodnik Borna Ćorić za četrnaestog.

Najbolja igračica sveta, Australijanka Ešli Barti je prvi nosilac u konkurenciji dama, ispred Naomi Osake, Karoline Pliškove, Kiki Bertens i Anđelik Kerber. Serena Vilijams je jedanaesta, a Hrvatice Dona Vekić i Petra Martić 22. i 24.

Žreb je u petak u 11 časova, a Vimbldon je na programu od 1. do 14. jula.