Novak Đoković
EPA, AP
Novak Đoković

EPA, AP

Novak Đoković, Foto: EPA, AP

Novinar britanskog "Gardijana", Kevin Mičel napao je u svom tekstu Novaka Đokovića koji je direktno uticao na to da se prvi čovek ATP tura Kris Kermod povuče sa funkcije.

Mičel ne može da oprosti Novaku što se zalagao za davanje mandata novom čoveku iz organizacije, iako su Rafael Nadal i Rodžer Federer recimo bili za produžetak njegovog mandata.

PROČITAJTE JOŠ:

"Izgubio je i on, ali i tenis. Đoković, koji je u karijeri zaradio 128.804.799 dolara, probao je da vodi turnir u Srbiji koji je spektakularno propao 2013. godine, ušao je u raspravu sa Kermodeom kome su trebala četiri glasa kako bi opstao na poziciji na kojoj je bio, ali je izgubio", konstatuje Mičel.

On dodaje kako je ironija da je Novak tražio otvorenost Kermoda u pregovorima i o podeli prihoda, ali kada je upitan da li je lično želeo da se Kermod ukloni i zašto, zaobilazio je temu.

- Novak može da bude šarmantan, kao i tvrdoglav kod teških pitanja. Ko će zameniti Kermoda? Hoće li Đoković i većina igrača odobriti nekog novog? Možda bi voleli nešto da kažu u imenovanju?", piše sramotno Mičel.