Rodžer Federer i Novak Đoković
(AP Photo/Tim Ireland)
Rodžer Federer i Novak Đoković

(AP Photo/Tim Ireland)

Rodžer Federer i Novak Đoković, Foto: (AP Photo/Tim Ireland)

Ovaj britanski portal je upitao svoje čitaoce na Tviter nalogu, "ko je najbolji teniser svih vremena (GOAT)?", a posle više od 28.000 glasanja pobednik je više nego očigledan!

Rodžer Federer je uprkos porazu od Đokovića u finalu Vimbldona posle skoro pet sati borbe, izgubio iako je imao dve meč lopte za svoj 21. Grend slem u karijeri.

Ipak, taj rezultat i mnoge druge pobede Đokovića nad Federerom nisu bile dovoljne da Srbin stigne makar do pristojnog rezultata. Novak je zauzeo treće mesto sa svega 7% što bi trebalo da bude oko 2000 glasova od 28.000!

Ni trenutno najbolji teniser sveta nije mnogo bolje prošao, Nadal je osvojio svega 9% što dođe oko ~ 2500 glasova! Veoma razočaravajuć podatak da se u Velikoj Britaniji ne ceni uspeh Đokovića i Nadala, koji su sedam puta osvajali Vimbldon (Novak pet, Rafa dva puta) uz Srbinovih pet trofeja na Završnom Mastersu u Londonu!

Švajcarac je više nego ubedljivo pobedio na ovom glasanju, čak 23520 ljudi je glasalo za Federera koji drži rekord po osvojenim Grend slem trofejima (20) i po broju nedelja na prvoj poziciji ATP liste, a oba rekorda su mu ozbiljno ugrožena od strane ove dvojice!

Održano je i glasanje za najboljeg sportistu svih vremena,  a Federer (21%) je dospeo na treće mesto ove liste. U konkurenciji nije bilo ni Novaka ni Rafu, ali jeste Serene Vilijams. Tako su iza Švajcarca ostali Ronaldo, Maradona, Šumaher, Jusein Bolt, Tajger Vuds, Majkl Džordan i mnogi drugi dok su ispred njega samo Muhamed Ali sa 33% i Leo Mesi sa 36%!

Ovakvo glasanje za Federera ne bi trebalo da vas čudi, pošto je opšte poznato da Englezi kad god Rodžer igra protiv Novaka stanu na stranu Švajcarca i rade sve što je u njihovoj moći da izbace iz takta Srbina. Tako je bilo i na Završnom turniru u Londonu ove godine, kada su se njih dvojica prvi put sastala još od epskog finala u Vimbldonu.

Tada je Đoković "morao" da izgubi kako bi prepustio tron Nadalu i omogućio Federeru da se još uvek nada da će mu ostati rekord po broju nedelja! Na toj utakmici su se navijači Federera nesportski poneli i na svaki udarac Đokovića zviždali!

Trka za najboljeg svih vremena još uvek nije gotova, sezona 2020. može da bude presudna u ovoj debati!

 

Komentari (1)

Delija iz Valjeva

14.12.2019 17:42

Nije bolest sve što boli.A britanci su posle amera najbolesnija nacija!!!!!