Lepa Brena
youtube/Lepa Brena
Lepa Brena

youtube/Lepa Brena

Lepa Brena, Foto: youtube/Lepa Brena

Cirijak je nekadašnji rumunski teniser i bivši vlasnik ATP turnira u Budimpešti, koji je firma na čijem je čelu sa Đorđem Đokovićem otkupila. Zahvaljujući tome, od 19. do 26. aprila će se igrati peti Serbia open u istoriji.

Ovaj 81-godišnji Rumun je svojevremeno trijumfovao na jednom turniru u singlu, dok je u dublu bio znatno uspešniji i osvojio je 22 pehara, uključujući i Rolan Garos.

Cirjak je nedavno dospeo u žižu javnosti kada je izvređao jednu od najboljih teniserki svih vremena Serenu Vilijams, rečima da se debela i da treba da se penzioniše. Veliku prašinu je podigao i kada je rekao da teniseri i teniserke ne mogu isto da zarađuju.

Jon Cirijak

EPA

Jon Cirijak, Foto: EPA

Legendarni Rumun je i nekadašnji hokejaš, trener, biznismen, kolekcionar automobila, kum Brene i Bobe, milijarder, otac 35 dece, humanitarac i prijatelj Srbije.

- Ne smemo mešati posao i ljudska prava u tenisu, to je posao. Kada teniserke budu donosile više novca od tenisera, onda će zaslužiti da budu plaćenije. Ali to trenutno nije slučaj. Razumem tenisere kad kažu da su umorni što njihovim novcem sponzorišemo ženski tenis. Neki su me i pitali do kad ću to da radim. Mislim da jednaki nagradni fondovi nisu fer - smatra Cirijak.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: