Rodžer Federer
EPA,AP
Rodžer Federer

EPA,AP

Rodžer Federer, Foto: EPA,AP

Legendarni švedski teniser Bjorn Borg rekao je da je Rodžer Federer najbolji teniser koji se ikada bavio tim sportom. Borg je hvalio Federera na konferenciji pred ovogodišnji Lejver kup, egzibiciono takmičenje kojeg je Federer osnivač

PROČITAJTE JOŠ:

Borg je istakao sjajnu atmosferu tokom prošlogodišnjeg Lejver kupa.

"Tamo ste među najboljim teniserima na svetu. Zbog toga je i organizovano ovo takmičenje u Pragu, zbog igranja i druženja svake večeri, timski. Svi su se sprijateljili i dobro zabavljali, a to je veoma, veoma bitno", rekao je Borg.

Šveđanin je posle pohvala na račun takmičenjima dodao pohvale na račun Federera, koji će voditi Tim Evrope ove godine.

"Posle toga, šta da kažete Rodžeru Federeru dok igra meč? On je najbolji teniser koji se ikada bavio ovim sportom, u celoj njegovoj istoriji, tako da bi trebalo da zna šta da uradi u određenim situacijama. Po tom pitanju smo veoma jaki, mi u Timu Evrope", istakao je osvajač 11 Grend slem titula.

Borg je kapiten evropskih tenisera na Lejver kupu koji će se odigrati od 20-22. septembra 2019. godine.

"U kontaktu sam sa nekim igračima. Dosta njih želi da igra, ali videćemo posle Rolan Garosa. Nadam se da će mi Rodžer i Rafa biti u prva tri pika, jer kao kapiten imam toliko prava na odbair. Želim da imam najbolji mogući tim na raspolaganju u septembru", dodao je Borg.