Bogdan Obradović
Ataimages
Bogdan Obradović

Ataimages

Bogdan Obradović, Foto: Ataimages

Veliki povratak Bogdana Obradovića na stejdž!

Poznati teniski stručnjak je posle šest meseci pauze zbog koronavirusa dobio priliku da ponovo zasvira na otvorenoj sceni i pokaže ozbiljno muzičko umeće.

Svirajući na električnoj gitari, kao gost Kikija Lesandrića i „Pilota“, Obradović se definitivno svrstao među najveće zvezde ovogodišnjeg „Bir fest bara“ koji se u ograničenim uslovima održava na Adi Ciganliji (do 500 ljudi).

Kiki Lesendrić i Bogdan Obradović

Ataimages

Kiki Lesendrić i Bogdan Obradović, Foto: Ataimages

- Fenomenalan osećaj. Uželeo sam se javnih nastupa. Poslednji put sam s velikim prijateljem Kikijem svirao u martu u Kikindi. I publika se uželela svirki, osetila se pozitivna energija, drago mi je da sam bio deo jednog dobrog koncerta - prenosi utiske za „Alo!“ Bogdan Obradović.

SG mi je omiljena gitara

Tokom izvođenja pesme „Kako si lepa“, uz Kikija smo gledali i slušali ozbiljnog muzičara sa ozbiljnim instrumentom u rukama.

- Svirao sam na SG-u iz sedamdesetih godina. To je jedna od Kikijevih sjajnih gitara, a moja omiljena - otkriva nam Boća.

Polako se vraćamo normalnom životu?

- Kultura je pravo mesto za taj povratak. Osetilo se neko olakšanje posle teškog perioda kroz koji čitav svet prolazi. Koncert je trajao sat i 40 minuta, a svirao sam tokom izvođenja pesme „Kako si lepa“.

Ovo vam nije debi u „Pilotima“?

- Sa Kikijem nastupam već treću godinu zaredom. To je samo nastavak našeg druženja. On je često kod mene na teniskim terenima, ja eto na sceni uz njega. Tenis i umetnost su se spojili u jedno, a nas dvojica se kao radnička deca poznajemo još od 80-ih godina prošlogRadi veka.

Radomir Mihajlović Točak, pa ostali

Govoreći o gitarskim uzorima, Obradović s neverovatnim respektom govori o jednom čoveku...

- Pre mesec dana me je Đule iz „Van Goga“ konačno upoznao sa Radomirom Mihajlovićem Točkom. On je sve i svja u našoj muzici, čovek koji je obeležio moje detinjstvo. Ako su u književnosti Desanka Maksimović i Ivo Andrić obavezan deo školovanja naše dece, onda bi u muzičkom obrazovanju to trebalo da bude Točak - jasan je Obradović.

 Koliko ste trenirali za ovaj nastup?

- S obzirom na to da se već 40 godina družim sa gitarom, čini mi se da sam dostigao određeni nivo profesionalnosti zbog kojeg ne moram nešto posebno da se pripremam. Davno se to navežbalo. Prošle godine na „Bir festu“ uz Kikija sam svirao pred više od 100.000 ljudi i osećaj je fantastičan.

Svirka se nastavlja

Idućeg vikenda „Klaud Ada“ na istom mestu organizuje ,,Mjuzik vik bar“, na kom će nastupati „Leksington bend“, Aco Pejović, Dženan Lončarević, „Mega bend“, Anđelina, „Magla bend“, ,,Belgrejd soul sekstet“, kao i mladi izvođači Vojaž i Breskvica.

Na bini ste u nedelju delovali posebno motivisano?

- Sviranje na gitari je uzbuđenje ravno gledanju teniske loptice koja preleće mrežu. To je iskren, pravi svet. Mi smo deo prirode, a muzika i zvuk su božje stvari. Uživam dok sviram. Konačno i publika ima priliku da uživa s nama.