Federer, Đoković
EPA, AP
Federer, Đoković

EPA, AP

Federer, Đoković, Foto: EPA, AP

Tada ga je Novak Đoković zaustavio u nekoliko navrata da osvoji još neki trofej u karijeri,

Srpski teniser, pobedio ga je 2014. u finalima Vimbldona i US Opena, a godinu dana kasnije opet je bio bolji u Njujorku na poslednjem grend slemu sezone.

"Njegov jedini problem je bio Novak Đoković koji je u to vreme igrao na neverovatnom nivou. Bez njega, Rodžer bi verovatno uzeo dve, tri grend slem titule" - objasnio je Edberg.

PROČITAJTE JOŠ:

Šveđanin se potom osvrnuo na saradnju sa nekadašnjim brojem jedan a sada petim igračem sveta:

"Nikad u životu nisam mislio da ću postati trener, a Rodžer mi je dao tu šansu. Mislim da ne bih pristao da je bilo koji drugi igrač u pitanju. Imali smo sjajne dve godine, dobro smo funkcionisali na svim nivoima i imao je imao hrabrosti da napravi radikalne promene" - rekao je Edberg.

On je pohvalio Federerove navike i ogromnu strast koju ima prema tenisu.Napomenuo je Federerovu veliku strast i navike koje izgradio tokom svoje karijere:

"Proveli smo dve sjajne godine, radili smo na svim nivoima igre i Federer je imao hrabrosti da napravi neke radikalne promene, od kojih je najvažnija bila promena reketa. Najzanimljivija stvar kod Rodžera je to što on stalno želi da napreduje, da se usavršava, nikada ne odustaje i stalno ima motiv da ide dalje. To je glavni razlog zbog čega je i u 38. godini u vrhu, još uvek među najboljima posle 20 godina profesionalne karijere", rekao je Edberg.