Federer, Nadal, Đoković
EPA/NIc Bothma
Federer, Nadal, Đoković

EPA/NIc Bothma

Federer, Nadal, Đoković, Foto: EPA/NIc Bothma

Mladi italijanski teniser Janik Siner jedan je od velikih nada ovog sporta. Ovaj 18-godišnjak je u novembru osvojio "Next Gen" turnir u Milanu, a njegov trener Rikardo Piati ima samo reči hvale za svog pulena.

Siner je početkom 2020. stigao do prve Grend slem pobede, a uspeo je da pobedi i jednog igrača iz Top 10 – Davida Gofana.

"Janikov mentalitet je sportski – on jako voli sport. Sviđa mi se moj posao koji radim 40 godina. On je isti, voli svoj sport i želi da napreduje i da se poboljša. On gleda mnogo mečeva, trenira, pošto zna šta želi. Lako je posvetiti život godinu ili dve nečemu, ali ja pokušavam da ga naučim da se tenisu treba posvetiti 15 godina. Njegova ličnost je jaka i za razliku od mnogih igrača koje sam trenirao, mogu otvoreno da mu kažem sve 30 minuta posle poraza, a ne da čekam sledeći dan za to", rekao je Piati za ATPTour.com.

Janik Siner

AP Luca Bruno

Janik Siner, Foto: AP Luca Bruno

Piati ističe da sa Sinerom o tenisu može da razgovara satima i da uživa da gleda najbolje tenisere sveta Federera, Nadala, Đokovića, ranije i Mareja.

"Mogu sa njim razgovarati o tenisu šest sati. On radije gleda mečeve Federer-Nadal, nego što recimo ide u bioskop. Još treba da radi, moramo da pronađemo balans i da ga ne opterećujemo previše. Kada mu bude bilo 22,23 biće spreman za velika takmičenja", dodao je Piati.

Podsetimo, Piati je tokom karijere trenirao i srpskog tenisera Novaka Đokovića.