Novak Đoković i Boris Beker
AP/Lee Jinman
Novak Đoković i Boris Beker

AP/Lee Jinman

Novak Đoković i Boris Beker, Foto: AP/Lee Jinman

Osvajač šest Grend slem trofeja, Boris Beker je azijskim medijima dao poprilično čudnu izjavu vezanu za srpskog tenisera. 

Naime, Nemac je ranije pričao kako dok je trenirao Novaka, da mu se ovaj žalio kako nema veliki broj fanova koji ga podržavaju kao što imaju Đoković i Nadal..

Sad je promenio mišljenje posle finala na Australijan openu:

"Ja ustvari mislim da Novak Đoković ima milion fanova šitom sveta, ne bih se složio da samo Rafa i Rodžer imaju navijače, ali razgovaramo o dvojici najuspešnijih tenisera u istoriji tenisa, Novak se sporo približava toj kategoriji" - rekao je Boris Beker za "ANI".

Ova izjava je zapalila društvene mreže, a brojni Novakovi fanovi su šokirani izjavom Nemca koji je trenirao srpskog tenisera tri godine (2013. - 2016. godine).

Federer i Nadal

lavercup.com

Federer i Nadal, Foto: lavercup.com

Nikome nije jasna ova rečenica Bekera koji svrstava Đokovića u niži rang od Federera i Nadala, jer imaju tri, odnosno dva Grend slem više od srpskog tenisera.

Kao da ne postoje drugi parametri i turniri u tenisu pa da ovakav teniski velikan izjavi ovako nešto.. Novak je bolji od Rafe i Rodžera u međusobnim duelima, jedini ima zlatni Masters i mnogo drugih stavki koje nisu uzete u obzir a da idu u korist Srbinu.

Boris Beker je potom nastavio:

"Stvari tako stoje, jedan je osvojio 20 Grend slemova (Federer), drugi ima 19 (Nadal), Đoković sporo stiže dotle. Svako je malo drugačiji, to nije takmičenje lepote, samo želiš da trijumfuješ na kraju" - kaže Beker koji zna uzrok što nova generacija ne osvaja trofeje na Grend slemovima:

"Očigledno, imamo njih trojicu na vrhu koji su osvojili sve velike trofeje. To se dešava godinama, na jednu ruku želite da neko mlađi osvoji Grend slem, ali top 3 je i dalje dobar. Dominik Tim je odveo Đokovića u pet setova u finalu Australijan opena, ima još par talentovanih igrača. Želite da to stimulišite, želite da znate razlog zašto mlađi igrači ne idu napred. Primetio sam da je lako da se kriješ iza velike trojke  pošto vas niko neće kritikovati, ali Tim je odveo Novaka u pet setova, vreme je da neko mlađi osvoji Grend slem. Vremena se definitivno menjaju" - zaključio je Beker!

Očigledno da se i prijatelji menjaju!

 

Komentari (2)

Nes

17.02.2020 13:28

Kompleksi rade . Ko mu je kriv sto je finansiski zglajznuo. Krivo mu sto ga je Nole otkacio.

petruthe1@yahoo.com

17.02.2020 17:52

Ovo bi "zabrinulo" samo nekog veoma iskompleksiranog!