RANIJE NIJE BILO DOBRIH IGRAČA IZ SRBIJE Bivši američki as otvorio dušu i rekao šta misli o današnjem tenisu

Nekadašnji četvrti teniser sveta govorio je i o dominaciji Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

Džejms Blejk
Džejms Blejk, Foto: AP Catherine Avalone

Nekadašnji četvrti teniser sveta Džejms Blejk je govorio o ekspanziji "belog sporta" u poslednjim decenijama. On je istakao da je u ranijem periodu američki tenis bio u fokusu jer je imao igrače poput Džona Mekenroa, Andrea Agasija i Pita Samprasa.

"Sećam se da su me pitali ko će biti novi... Svako od njih. Endi Rodik je preuzeo odgovornost na sebe i to je pomoglo nama ostalima. Znam da je Endi imao mnogo pritiska na sebi. Teško je, Amerika je bila dominantna tokom decenija", rekao je Blejk.

Pročitajte još

NEŠTO ŠTO NIKAD DOSAD NISMO VIDELI Cela situacija na stolu, ovo je najvažnije dešavanje za Novaka Đokovića u narednih mesec i po dana

On je dodao i da su navijači kroz godine navikli da u finalima Gren slem turnira viđaju američku zastavu.

"Sada shvatamo da je tenis globalni sport i da postane sve teže bilo kojoj zemlji da dominira. U prošlosti niste imali šampione iz Srbije ili Azije, niste imali mnogo prilika da uspete... Moć je dolazila iz Amerike, Australije, Francuske i Engleske. Sada je to globalizovano, što je dobro za igru", naveo je Blejk.

PODACI IZ 2019. GODINE O KOJIMA NIŠTA NISTE ZNALI Objašnjeno zašto je Rafael Nadal zauzeo mesto Novaka Đokovića!

On je govorio i o dominaciji Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

"Prilično je nestvarno gledati trojicu najboljih ikada kako igraju u jednoj eri. Svima ostalima je teško da osvoje Gren slem turnire. Njih trojica nastavljaju da igraju na visokom nivou i sve su bolji", naveo je Blejk.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi