Federer i Nadal
AP Photo/Pavel Golovkin
Federer i Nadal

AP Photo/Pavel Golovkin

Federer i Nadal, Foto: AP Photo/Pavel Golovkin

Rafel Nadal je dominantnom igrom stigao do novog finala Rolan Garosa za svega dva sata i 25 minuta tenisa, rezultat je bio 6:3, 6:4, 6:2.

Jedanaestostruki šampion Rolan Garosa nastavio je pohod na odbranu titule i u finalu će se boriti sa boljim iz duela Đoković – Tim.

Loši vremenski uslovi su veoma uticali na obojicu tenisera tokom duela:

"Došli smo do momenta u kojem ste srećni ako samo uspete da ubacite loptu u teren i ne ispadnete smešni. Toliko je bilo loše. Veoma teško, za obojicu. U ovakvim uslovima nije moguće trenirati. Izađete na teren i sve je u glavi, u kretanju...", rekao je Federer.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak Đoković

AP Cristophe Ena

 On nije imao odgovor kako je mogao da promeni tok igre:

"Znate, ne mislim da sam igrao loše uz ovaj današnji vetar. Teško je, pogotovo na šljaci. Morate da igrate i polu-voleje. On je najbolji 'šljakaš' svih vremena, tako da (poraz) nije problem", dodao je Rodžer.

Federer je prebacio očekivanja ulaskom u polufinale ovog takmičenja, on je napravio pauzu četri godina od ovog takmičenja:

"Mislim da sam odigrao dobar turnir, uživao sam. Podrška publike nije mogla da bude bolja. Možda čak i najbolja u mojoj 20-godišnjoj karijeri na Turu. Uvek me podržavaju, dolaze na treninge, mečeve, ma gde god da se pojavim", rekao je Federer i nastavio:

"Što se tiče igre mislim da sam bio dosta dobar. Iznenadio sam sebe koliko daleko sam 'dogurao' i koliko sam dobro igrao bez padova".

Mnogi predviđaju da je ovo bio poslednji "izlazak" na šljaku za Švajcarca.

"Sledeće godine ne znam šta će biti, što je slučaj i sa svim ostlaim turnirima. Videćemo. Uživao sam na šljaci ove godine tako da je to dobar znak", zaključio je osvaja 20 Grend slem titula.