Zverev, Đoković, Dimitrov, Tim
Alo/Dejan Boškov
Zverev, Đoković, Dimitrov, Tim, Foto: Alo/Dejan Boškov

Bugarin Grigor Dimitrov, koga je srpska publika gledala na Adrija turu, važi za jednog od najvećih zavodnika među teniserima.

Javnosti nije puno poznata priča da je Dimitrov 2012. godine bio u vezi sa tada najboljom igračicom sveta Serenom Vilijams. Doduše, veza nije potrajala, ali to nije uzdrmalo njihov prijateljski odnos.

Ubrzo posle toga, Bugarin je utehu pronašao u jednoj od najlepših sportistkinja sveta, Mariji Šarapovoj. Dugo su krili da su zajedno, a detaljnije o njihovom odnosu i kako je sve počelo, Ruskinja je napisala u biografiji „Nezaustavljiva“.

- Morala sam da guglam o njemu da vidim da li je legalno biti sa njim. Imao je 21 godinu, bio je na granici punoletstva. Poslala sam mu mejl i posle nekoliko razmenjenih poruka tražio mi je broj. Poruke su prerasle u video-pozive. Sećam se da smo jednom završili razgovor i posle 30 sekundi me je ponovo nazvao i rekao da mu već nedostaje moj glas i tražio da pričamo još. Treneru sam tad rekla da je dobro što takav dasa nije postojao na početku moje karijere. Opasno dobro je izgledao i samo bi mi odvlačio pažnju - napisala je Šarapova u trenutku kada je imala 25 godina.

Grigor i Marija su proveli tri godine u ljubavi, a tačku na vezu stavili su tokom Vimbldona 2015. Kasnije su oboje priznali da su tugovali posle raskida. A onda je u život Bugarina, za kojim su minulog vikenda uzdisale i beogradske dame, ušetala Nikol Šercinger, od njega starija 12 godina!

Dimitrov je jednom prilikom rekao da je razmišljao o zasnivanju porodice s američkom pevačicom, međutim, prepreka je bila njena posvećenost karijeri.