OBJASNIO SAM NOVAKU KAKO DA POBEDI NADALA Beker otkrio Đokovićevu NAJVEĆU TAJNU: Ovo su svi lični detalji! Da li je smeo to uraditi?

Beker je bio otvoreniji nego ikad

Boris Beker
Boris Beker, Foto: Profimedia.rs

Boris Beker, nekada uspešni teniser, otkrio je kako je pomogao Novaku Đokoviću da pobedi Rafaela Nadala.

Nemački stručnjak je trenirao Đokovića u periodu od 2014-2016. godine, tokom kojeg je srpski teniser osvojio šest Grend slemova, 13 Mastersa i dva Završna mastersa.

KAKAV JE TO NIVO? Del Potro se vratio u javnost odsečnim rečima, i to O ĐOKOVIĆU! Odmah se uzbudio

Beker je objasnio kako je nagovorioNovaka da češće igra na Nadalom znatno kvalitetniji udarac, forhend.

"Biti trener je komplikovano i ima mnogo nivoa, kao što su fizički, mentalni, a treba i znati šta je bitnije. Kada trenirate 18-godišnjaka drugačije je nego kad trenirate 31-godišnjaka. Dobar igrač često ne želi da sluša šta mu govorite jer je tvrdoglav i uveren u svoje kvalitete. Nije jednostavno dopreti do njega, ali ako imate potrebne argumente i modernu tehnologiju kao dokaz, možete da dokažete igraču da nije u pravu", rekao je Beker za "Eurosport".

Boris Beker
Boris Beker, Foto: EPA/Tatiana Zankovich

Boris dodaje da mu Novak nije verovao da Rafu može da ugrozi napadajući njegov forhend svojim bekhendom.

NOVAK DONEO ODLUKU KOJA MENJA ŽIVOT Ništa više neće biti isto sa Jelenom, a OGROMNE PARE su u pitanju

"Đoković nije verovao u to da svojim stilom i napadanjem Nadalovog forhenda svojim bekhendom može da 'razbije' njegovu igru. Za mnoge igrače to bi bilo samoubistvo, ali zbog kvaliteta Đokovićeve bekhend dijagonale on je mogao da dođe do šablona kojim bi, na kraju, dolazio do (Rafinog) bekhenda", kazao je Beker i dodao:

"Sve zavisi od igrača do igrača i veoma je komplikovano. Svaki igrač ima različite kvalitete i ako želite da izvučete najbolje iz njega to je voma zahtevno – mentalno, fizički i taktički".

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi