Nadal i Đoković
AP Photo/Aaron Favila
Nadal i Đoković

AP Photo/Aaron Favila

Foto: AP Photo/Aaron Favila

Imajući u vidu da se turnir u austrijskoj prestonici održava u isto vreme kad i turnir u Bazelu, Rodžer Federer je po tradiciji izabrao učešće pred publikom u rodnoj zemlji.

Sa druge strane, Đoković i Nadal u završnicu godine ulaze sa veoma malom bodovnom razlikom, oprezni pred odlučujuće bitke, i prilikom planiranja ličnog kalendara izostavili su put u Austriju.

Pročitajte još:

Podatak da na turniru u Beču neće učestvovati ni jedan od tri najbolja tenisera izazvao je reakciju direktora turnira Herviga Starka.

"Rafael Nadal i Novak Đoković su veoma pažljivi u odabiru turnira i tome gde će se trošiti. Oni ovde igraju samo kada im je ugroženo prvo mesto", rekao je Straka.

Đoković u bogatoj trofejnoj vitrini ima pehar iz Beča osvojen 2007. godine, dok njegov glavni rival nikad nije osvojio pomenuto takmičenje. 

Turnir u Beču igra se za nagradni fond od skoro 3 miliona dolara, traje od 21. do 27. oktobra, a na njemu ćemo od "velikih" igrača gledati Medvedeva, Nišikorija, Beretinija i Hačanova.

Srpska teniserka stala na korak od finala

AUTOR: Tanjug, Alo.rs/ I. Dž. DATUM I VREME: 14.09.2019. 13:26 Srpkinaja poražena u polufinalu turnira u Kini. Foto: Tanjug/Vincent Thian Srpska teniserka Nina Stojanović zaustavljena je u polufinalu turnira u kineskom Nančangu, pošto je danas izgubila od Šveđanke Rebeke Peterson 6:3, 6:1.

Bonus video: Greg Popovič poručio Đorđeviću: "Mi smo gomila gubitnika!"