Dominik Tim
EPA/Will Oliver
Dominik Tim

EPA/Will Oliver

Dominik Tim, Foto: EPA/Will Oliver

Austrijanac Dominik Tim pobedio je Novaka Đokovića sa 2:1 u setovima. On je bio van sebe posle pobede nad legendom tenisa, a ta pobeda mu je donela polufinale završnog Mastersa sezone.

Tim je bio bolji u tri seta, preokrenuo je u trileru, pa će Novak morati preko Rodžera Federera da traži put do završnice.

VEST DANA

"Verovatno je to bio najbolji meč koji sam ikada odigrao. Bila je to epski duel koji će se s vremena na vreme događati na ovakvim velikim turnirima. Imao je sve što je potrebno za meč poput ovog. Osvajao sam neverovatne poene. Igrao sam neverovatne poene. Obojica smo zaslužili da meč bude odlučen u trećem setu. Sreća je u odlučujućim momentima trećeg seta malo više bila na mojoj strani", rekao je Tim.

Njemu je pošlo za rukom da u tri dana sruši drugog i trećeg igrača sveta, što će mu pojačati samopouzdanje.

Novak Đoković

AP/Alastair Grant

Novak Đoković, Foto: AP/Alastair Grant

"Protiv svih koji su se kvalifikovali za završni turnir potreban je poseban napor za trijumf. Učinio sam to protiv Rodžera i to sam učinio i danas. Verovatno je Novak trenutno najbolji igrač na svetu i morao sam da uradim nešto izvanredno, nešto neobično i uspeo sam. Udarao sam jako... Uostalom, 51 viner protiv njega je velik broj."

PROČITAJTE JOŠ:

Već rastu apetiti, Tim "puca" na titulu u Engleskoj.

"Prvi put sam pobedio dva od top 3 igrača na jednom turniru, što mi daje mnogo samopouzdanja. Takođe, presrećan sam što sam prvi put stigao do polufinala. Bio je to veliki cilj, ali naravno, sada to nije dovoljno. Pokušaću u četvrtak da odigram dobar meč protiv Beretinija. Naravno, sada je malo ugodnije jer nema mnogo pritiska, ali da želim da nastavim sa dobrim igrama i potom se fokusiram na polufinale. Ovaj turnir je gotovo na nivou Gren slem jer ga je mnogo teško osvojiti. Morate da pobedite osam najboljih igrača u sezoni. Možda je na ovom turniru najteže osviojiti titulu u celoj godini", naveo je Tim.

BONUS VIDEO:

Filip Stevanović: Za ovo sam radio od prvog treninga, želim još mnogo utakmica u dresu Partizana

 

Komentari (1)

piksi

13.11.2019 09:35

travojed mu postao redovna mušterija-kroasani tuguju