Federer, Nadal, Đoković
EPA/NIc Bothma
Federer, Nadal, Đoković

EPA/NIc Bothma

Federer, Nadal, Đoković, Foto: EPA/NIc Bothma

Delovalo je da je samo novinarsko nagađanje, ali ispostavilo se da je "Marka" sve pogodila - Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) usvojila je novi sistem bodovanja u nastavku sezone, po kojem će svakom teniseru, ukoliko ostvari slabiji rezultat na turniru ove godine nego prošle, ostati bodovi iz 2019. godine.

To praktično znači da je u trci za "broj 1" Rafael Nadal u prednosti u odnosu na Novaka Đokovića jer je Španac imao bolji finiš prošle sezone.

Takođe, ovim saopštenjem ATP-a, ispostavilo se da je španska "Marka" bila na dobrom tragu kada je nedavno objavila da će doći do promena u bodovanju, ali ne procentualnim gubitkom bodova, nego po principu boljeg rezultata.

Ostatak sezone bi trebalo da se nastavi u Vašingtonu 14. avgusta, a potom slede Sinsinati, US Open u Njujorku, Kicbil, Madrid, Rim i Rolan Garos u Parizu.

Promena sistema bodovanja je uzgleda samo još jedan u nizu napada na najboljeg tenisera Srbije koji očigledno dirigovano traje još od ''Adrija tur.''

Sad je već svima jasno da drugačije ne mogu da skinu Novaka sa trona, pa su ljudi koji vode ATP odlučili da čak promene pravila kako bi se Španac ponovo vratio na vrh.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

 

Komentari (4)

Dragana N.

07.07.2020 09:28

Dzaba im sve! Hteo svet da prizna, ili ne, zna da je nas Novak najbolji!!! Ovakve stvari svet radi i sa Srbijom, ali doci ce djavo po svoje. Novace, Srbija te voliiiiii, i ta ljubav je neizmerna. Imaj to na umu, a djavolovi sledbenici nek nadju mir ako budu mogli.

Sumadinac

07.07.2020 09:43

Pa to se zna svetuje Djokovic trn u oku jel mnoge mocne kompanije i sponzori su ogroman novac investirali u Federera i Nadala i stim je cilj da sprece Noleta da bude naj bolji teniser Sveta .

sara

07.07.2020 11:12

Ništa u svetu se ne odigrava flerplejom, već interes, zloba i pakost su na delo!!!. Srbija im je trn u oko, zato je Novaku teško da se bori sa aždajom!!!.

Usud

07.07.2020 13:25

E sad da je Rafa posten i da ima dobre namere( u šta sumnjam), rekao bi da ne pristaje na takve izmene jer nisu postene. I ne samo on ,nego svi posteni teniseri. Ali čisto sumnjam jer im je to jedina šansa do podignu pehare i tanjirice. Ali oni nisu svesni da takav pristup kod Noleta stvara jos veci elan i inat i zelju za pobedom. Ziveo Nole!