Novak Đoković
EPA-EFE/LUKAS COCH
Novak Đoković

EPA-EFE/LUKAS COCH

Novak Đoković, Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Maestralna partija Novaka Đokovića u četvrtoj rundi Australijan opena, brutalna osveta Švarcmanu koji je izbacio Lajovića u prethodnom kolu!

Odlično je igrao Novak od samog starta, sigurno je servirao i lako osvajao poene na svoj servis, rivala je prvi put brejknuo u 8 gemu posle duže borbe koja je pripala Novaku posle devet poena! Potvrdio je brejk i prvi set u njegovu korist!

Nastavio je Đoković u drugom setu tamo gde je stao u prvom! Odmah je oduzeo Švarcmanu servis, potvrdio ga u narednom gemu, pa i treći put je brejknuo protivnika, za 6 gemova u nizu!

Prekinuo je njegovu seriju Argentinac koji je uspeo da ribrejkuje, do kraja seta svaki je dobijao svoje gemove, što je donelo Novaku i drugi set! 

U trećem setu srpski teniser je čekao pad u igri svog protivnika, to se desilo u petom gemu, Đoković ga je brejknuo bez izgubljenog poena, mogao je Švarcman da uzvrati, ali je Novak odbio njegov nalet!

Potom je Đoković propustio tri brejk lopte da dođe na korak do kraja meča, pošto nije oduzeo servis protivniku, sačekao je svoje gemove i njih je uzeo za prolaz u četvrtfinale!

Tamo će se sastati sa Milošem Raonićem koji je u tri seta eliminisao Marina Čilića sa 6:4, 6:3, 7:5. Kanađanin koji je rođen u Podgorici je u najboljoj formi u poslednjih nekoliko godina, u Melburnu još uvek nije izgubio set.