Novak Đoković
EPA-EFE/LUKAS COCH
Novak Đoković

EPA-EFE/LUKAS COCH

Novak Đoković , Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Zbog pandemije koronavirusa ATP je odlučio da obustavi tenisku sezonu sve do 7. juna, ali velike su šanse da se ni tada neće igrati.

Kako mnogim navijačima nedostaje tenis, zvanični "Youtube" nalog ATP tura je podelio snimak o Novaku Đokoviću, da budemo tačniji o njegovoj sezoni iz 2011. i 2015. godine!

Mnoge teniske legende poput Samprasa, Mekinra, Agasija i ostalih je dalo svoje viđenje tih sezona srpskog tenisera!

"To je bila sjajna godina za Novaka, nestvarno šta je uradio. Transformacija u njegovoj glavi koja je od njega napravila nestvarnog atletu koja je mentalno provarila igru" - rekao je Pit Sampras za 2011. godinu!

Te godine je Novak bio fenomenalan, ostvario je čak 42 vezane pobede, osvojio je Australijan open, Majami, Indijan Vels, Dubai, Serbia open, Madrid, Rim.

Njegov niz je prekinuo Rodžer Federer u polufinalu Rolan Garosa. Ipak, Srbin je nastavljao da pobeđuje i nakon prekinutog niza, vezao je još 16 pobeda, osvojio je Vimbldon i Masters u Kanadi, a predao je Endi Marej trofej u Sinsinatiju zbog povrede!

Vrhunac te sezone je bio u Njujorku, na US Openu je pobedio Federera u polufinalu, pa Nadal u finulu, te godine je držao 3 od 4 najveća trofeja!

Novak Đoković  2011

printscreen - atp tour

Novak Đoković 2011, Foto: printscreen - atp tour

Novakova 2015. godina nije krenula dominantno, poražen je od Karlovića na turniru u Dohi u četvrtfinalu. Ipak, taj turnir je bio priprema za Australijan open, a Novak je dominantno stigao do novog trofeja! Izbacio je Vavrinku u polufinalu, a posle velike borbe pobedio je Mareja u finalu!

To nije uznemirilo Đokovića koji je osvojio Vimbldon u sjajnom finalu protiv Federera! Doživeo je nove neuspehe Srbin, prvo u Toronto, a onda u Sinsinatiju, u finalima su ga pobedili Marej, odnosno Federer!

Još jednom se Đoković osvetio Švajcarcu, i to veoma bolno, u finalu US Opena!

Novak je igrao sjajno drugi deo godine, osvojio je Peking, Šangaj, Pariz i trijumfovao je na Završnom Mastersu u Londonu!

2015. godine je osvojio 11 titula uz 82 pobede i svega šest poraza! Tri osvojena Grend slema (Australijan open, Vimbldon, US Open) i finale Rolan Garosa!

Đoković 2015

printscreen ATP

Đoković 2015, Foto: printscreen ATP

Dve zaista nestvarne sezone u tenisu, možda i najbolje uz Federerovu iz 2006. godina, a po mnogima i bolje!

Šta vi mislite, koja Novakova sezona je bolja 2011 ili 2015? Ili će 2020. godina biti najbolja!