Ana Ivanović Novak Đoković
EPA/Barbara Walton
Ana Ivanović Novak Đoković

EPA/Barbara Walton

Ana Ivanović Novak Đoković, Foto: EPA/Barbara Walton

Bivša srpska teniserka Ana Ivanović govorila je Instagram pratiocima o tome kako je ostvarila san i svojevremeno postala najbolja teniserka na svetu. Ana je na svom Instagram profilu podelila video u kom objašnjava kroz šta je sve prošla do titule na Rolan Garosu 2008. godine, titule koji je bio neka vrsta krune njene karijere. 

Ko će ove godine od muškaraca pobediti na Rolan Garosu?

 

Govorila je Ana i o tome kako se odlučila baš za tenis. Bila je to ljubav na prvi pogled, pa ni sve nepovoljne okolnosti nisu mogle da je odvoje od reketa.

- Mislim da sam se odmah zaljubila u tenis. Za vreme rata u Beogradu je bilo izuzetno teško trenirati iz mnogo, mnogo raloga. Moji roditelji i moja porodica su me zaista maksimalno zaštitili od svih dešavanja.

Recept za uspeh i nije toliko komplikovan, teško je dobiti rat sa samim sobom i ostvariti zacrtano.

- Moraš da napraviš neke žrtve da bi stigao do vrha, moraš baš naporno da radiš jer ti ništa nikada neće biti poklonjeno. Zbog toga sam oduvek zahtevala 100 odsto sama od sebe i nikad nisam bila zadovoljna. Htela sam perfekciju, htela sam da budem savršena!

Priznala je Ivanovićeva i da je, narodski rečeno, pomalo sujeverna, te da je deo zasluga za trijumf u Parizu pripisala poklonu koji je dobila pred početak turnira.

- Pobeda na Rolan Garosu 2008. godine za mene je bio veoma emotivan trenutak. Na samom početku turnira dobila sam ručni sat i osećam ga kao neku vrstu amajlije koja mi donosi sreću jer sam samo dve nedelje kasnije držala trofej u rukama. Pamtim da sam ga podigla što sam više mogla i da sam ugledala sat na svojoj ruci. Sve me je to nekako podsetilo na sav naporan rad i veru koju sam imala - zaključila je Ana.

Komentari (2)

beba

25.04.2021 09:55

Koja prebogata karijera? Udala se za novac.Ne bih poljubila onog njenog ni preko carsava

Lucija

25.04.2021 15:43

@ beba - Šta mu fali mlad , lep i bogat!Uživaju u lubavi i dva sina1❤???