Novak Đoković, Serena Vilijams
EPA/Andrej Cukić
Novak Đoković, Serena Vilijams

EPA/Andrej Cukić

Novak Đoković, Serena Vilijams, Foto: EPA/Andrej Cukić

Američka teniserka Serena Vilijams volela bi da igra na Otvorenom prvenstvu SAD, rekao je njen trener Patrik Muratoglu. Ovogodišnji US Open trebalo bi da počne 31. avgusta, uz stroga ograničenja zbog pandemije korona virusa.

"Ona se definitivno vratila tenisu kako bi osvojila Grend slem titulu, to je njen cilj", rekao je Muratoglu za BBC Radio 4.

"Dakle, US Open će biti prva prilika za to. Biće dosta ograničenja i moram razgovarati s njom da li će moći to da prihvati", dodao je on.

Brojni teniseri, među kojima su Novak Đoković, Rafael Nadal, Nik Kirjos, Simona Halep i Ešli Barti, izrazili su rezerve, gotovo protivljenje kada je u pitanju nastup na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu SAD.

Prvi teniser sveta je predložene protokole nazvao "ekstremnim", dok je Nadal naveo da "ima malo želje" da putuje u Njujork.

Očekuje se da će igračima biti dozvoljeno da ih tokom turnira prati samo jedna osoba, a Muratoglu je naveo da bi to moglo predstavljati problem za Serenu Vilijams koja je navikla da putuje sa svojom ćerkom.

"Ne mogu da je zamislim tri nedelje bez ćerke", rekao je Muratoglu.

On je potom u šali dodao: "Znači, možda će imati novog trenera za US Open, samo malo mlađeg. Obzirom na rezultate u poslednjih sedam finala - njena ćerka bi mogla biti uspešnija od mene".

Komentari (1)

Bane

16.06.2020 06:57

Toliko ružna i neprijatna i sujetna žena, ništa pametno ne može reći. Još Amerikanka.