Novak Đoković
EPA Dave Hunt
Novak Đoković

EPA Dave Hunt

Novak Đoković, Foto: EPA Dave Hunt

Kako turnir ATP Sinsinati počinje 20. avgusta, sve manje vremena je ostalo teniserima da se izjasne da li će krenuti na američku turneju.

Treba istaći da igračima nije obezbeđen dogovor da nakon turnira u SAD mogu da učestvuju na takmičenjima u Evropi bez zatvaranja u karantin 14 dana.

U međuvremenu se pojavio dokument kojeg će morati da potpišu najbolji teniseri sveta kako bi učestvovali na US Openu.

Na njemu se može videti da Amerikanci zahtevaju da svaki igrač potpiše da u potpunosti prihvata odgovornost ako se nešto rizično dogodi, to uključuje i smrt!

"Svojevoljno prihvatam potpuni rizik za gubitak, ličnu povredu, tešku bolest ili smrt, koja se mogla dogoditi tako što sam bio u kontaktu sa drugim ljudima, kao rezultat što sam prisutan u zgradi (Hotel u kom će odsesti teniseri ili stadion gde se odigravaju mečevi), bez obzira da li je rizik izazvan nemarnosti NTC ili drugim okolnostima!" - samo je jedan deo ovog ugovora koji je procurio društvenim mrežama.

U ovom ugovoru stoji da jednom kada se potpiše, igrač neće moći da tuži američke teniske organizacije, kao ni grad Njujork, niti ATP i WTA organizacije za nemarnost ili nešto gore!

"Svestan sam rizika koji donosi ulaženje u zgradu i biti u blizini drugih ljudi tokom pandemije koronavirusa. Svestan sam da ulazak u zgradu može da bude štetan po moje zdravlje, ali i osoba sa kojima sam u kontaktu" 

Ovaj dokument ističe u slučaju da ako je neki teniser pozitivan da je primoran da iste sekunde obavesti nadležne (NTC ili USTA), pre nego što ponovo uđe u objekat!

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (5)

livia

09.08.2020 18:40

Ni u ludim snovima da prihvati!

Bane

09.08.2020 19:24

Ne idi, Novače, medju te neljude. Ne postoji titula koja opravdava njihov idiotizam.

Neko iz USA

09.08.2020 19:47

Covece, reci "ne" ubicama. Sta ti vise treba od ovoga? Imaju daljinsko oruzje, o kojem ne mozes ni da sanjas, a ne mozes da ga dokazes. Ovo ti je otvorena pretnja.

bager

09.08.2020 23:53

Odlicno ako svi otkazu igrace Tramp,,Pompeo ,Boltoni Klinton ,,,,stara ergela

jova

11.08.2020 11:11

Nole,oni uvek mogu "dokazati" ili da se dopingujes ili da imas korona ili neki drugi virus...ceo zivot je okrenut naopacke,pa ni sport nije izuzetak!MOMIp