Federer svetac - Novak đavo
Tanjug / AP - AP/Halden Krog
Federer svetac - Novak đavo

Tanjug / AP - AP/Halden Krog

Federer svetac - Novak đavo, Foto: Tanjug / AP - AP/Halden Krog

O temi sa naslovom "Federer svetac i Đoković demon, da li je toliko jednostavno" govorilo se u novoj epizodi emisije "Tennis Majors".

U emisiji voditelja Džoša koena, gosti su bili bivša francuska teniskera Marion Bartoli, američki teniser Noa Rubin i novinar Njujork Tajmsa Ben Rotenberg.

Poslednja dvojica nisu "ljubitelji" Đokoviča:

"Teniski svet nastavlja da Federera opisuje kao 'dobrog momka', kao heroja, a onda se potrudi da Đoković ispadne kao 'loš momak'. Da li se slažete sa time, da li ih teniski svet tako oslikava?", postavio je pitanje Koen.

"Uf, na to je baš teško odgovoriti. Ja ne mislim da uvek štitimo Rodžera, već da je on uspeo da sam stvori taj imidž savršene osobe. Ja ga poznajem pa mogu da kažem da to nije daleko od istine, ali i on je, naravno, ljudsko biće i može da napravi greške, baš kada smo videli pre nekoliko dana na Tviteru da se slika bez maske i da svima uzima olovku (sa kojom potpisuje autograme). Apsolutno je tačno da ume da pogreši, ali ne mislim da je tolika razlika između tretmana koji pružamo Rodžeru i tretmana koji pružamo Novaku, taj komentar je dosta grub. Mislim da će Novak, zbog svega što se desilo u poslednje vreme, dosta naučiti, videti posledice i na osnovu toga izgraditi imidž za budućnost. Mislim da ne moramo da kažemo da je Rodžer Bog među ljudima i da šta god da uradi ne smemo da mu sudimo. Mislim da je to preterano", izjavila je Bartoli.

Noa Rubin

AP/Martial Trezzini

Noa Rubin, Foto: AP/Martial Trezzini

Američki teniser, Rubin je prokomentarisao reči Žila Simona koji je stao u odbranu Srbina:

Slična situacija je i u medijima koji moraju da pronađu određeni ugao, odnosno narativ, kako bi privukli više pažnje, tvrdi Koen.

"Ne znam odakle ta priča dolazi. Ja sam bio na finalu US opena 2015. kada su igrala njih dvojica i nikada nisam čuo pristasniju i glasniju publiku od te – za Federera, protiv Đokovića. Đoković je tadda pobedio, ali je to i dalje bila jedna od najpristasnijih publika kojoj sam ikada prisustvovao. Ne znam da li baš te stvari potiču iz medija, mislim da je to više od osobe do osobe. Koliko god ja voleo da mislim da mediji utiču na sve i svima stavljaju misli u glavu, ipak mislim da ljude jednostavno više privlači Federer. Kao što je Noa rekao, Rodžer zaslužuje dosta pohvala za to što je izgradio brend i personu koja je privukla mnogo ljudi. Ne možemo da kažemo da se nije trudio, naporno je stvoriti imidž koji automatski privlači većinu ljudi. Novak nije nepopularna osoba, već je, jednostavno, mnogo teško porediti nekoga sa Federerom, jer je on verovatno najomiljeniji teniski šampion svih vremena. Teško da bi iko pobedio u tom poređenju", izjavio je Rotenberg.

PROČITAJTE JOŠ: