Novak Đoković
(AP Photo/Kamran Jebreili)
Novak Đoković

(AP Photo/Kamran Jebreili)

Novak Đoković , Foto: (AP Photo/Kamran Jebreili)

Američki teniseri Sem Kveri i Tenis Sandgren smatraju da bi US open trebalo da se održi čak i ako se dogodi da najbolji igrači ne budu učestvovali. Kveri smatra da bi turnir trebalo da se održi čak i ukoliko velika trojka koju čine Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer (koji je svakako povređen) ne učestvuje.

- Ako ima osam Amerikanaca koji ne mogu da igraju Rolan Garos, taj turnir treba da se održi. Bilo bi mi žao da propustim, ali ako to znači da bi ostalih 90 odsto momaka moglo da učestvuje... Zaista bih želeo da se teniska sezona nastavi - rekao je Kveri.

- US open je veći od nekoliko momaka. Mislim da će se turnir održati bez obzira na sve. To bi bilo dobro za sport. Mislim da je USTA učinio dovoljno kada je u pitanju sigurnost i mislim da će turnir proći prilično glatko - složio se Sandgren sa sunarodnikom.

Od poslednjih 16 turnira u Njujorku, samo četiri puta pobednik nije bio neko od članova "velike trojke". To su Huan Martin del Potro 2009, Endi Mari 2012, Marin Čilić 2014. i Sten Vavrinka 2016. godine. To dovoljno govori o dominaciji "velike trojke" u Njujorku.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Komentari (2)

Djole

05.07.2020 09:35

Niko im ne brani. Mogu da igraju kao na Mastersu ( sa 64 igrača u glavnom žrebu ) i pohvale se da najzad imaju šampiona. Tako će u statistici stajati imena pobednika bez podataka ko nije učestvovao. Ukoliko niko iz Evrope ne nude igrao ( Tim, Cicipas, Medvedev, Vavrinka , Čilić, Ćorič , španci, francuzi itd ) biće GS za nezaborav.