Novak Đoković
EPA Dave Hunt
Novak Đoković

EPA-EFE/MICHAEL DODGE

Novak Đoković , Foto: EPA-EFE/MICHAEL DODGE

Novak Đoković je pred Australijan open ostao bez jednog veoma važnog člana stručnog štaba, u pitanju je Australijanac Kreg O'Šenesi!

On je radio sa srpskim teniserom na usavršavanju svoje igre, ali i čitanje igre rivala. Posle tri godine saradnje oprostio se od svog tima:

"Bile su ovo tri briljantne godine rada sa Novakom, osvojena su četiri grend slema i ostvarena je dominacija u sportu, i to sa vodeće pozicije. Naši putevi se sada razdvajaju. Velika ljubav za sve Noletove navijače, najbolji ste", poedlio je ovaj stručnjak na svom Tviter nalogu fotografiju sa celom ekipom. 

Novinar svetski poznatog portala "SportsIllustrated" je objavio tekst sa naslovom "Da li postoje nesportske prednosti u tenisu?"

"Nešto ranije sam spoznao da se Kreg O'Šenesi pridružio Novakovom timu, Znam, generalno, on analizira patern igrača. On koristi program koji čita obrazac udaraca i servisa, pogotovo u ključnim poenima meča! Pošteno je reći da je ovo bilo bitno u Đokovićevom osvajanju Australijan opena  protiv Nadala (3:0 u setovima). Rafa je započeo turnir sa energičnijim servisom i novim šablonima za početni udarac! Razbio je Nadal svoje protivnike sve do samog finala, a onda ga je Novak pobedio veoma lako!" - započeo je svoj tekst Džon Vertim!

On ističe da je Đoković izbegao pitanja na ovu temu tako što je rekao "da svako koristi skauting", on se složio sa time ali je odmah lupio kontru, smatra da 99.99% trenera koristi mečeve sa Youtube-a kako bi napravili taktiku za meč!

Ističe da to što je Novak radio nije ilegalno, ali postavlja pitanje da li ova prednost nije u skladu sa sportskim fer-plejom!

Novak Đoković, Foto: EPA Dave Hunt

Dao je poređenje sa Bejzbolom, da bi se potom vratio na Novaka:

"Pod A - Kreg više nije u njegovom timu.  Pod B - Ne da nije nefer, već bi trebalo Đokoviću čestitati što je prisvojio podatke! Smatram da je ludost da više igrača (svi igrači) se ne služe time! Zar ne biste hteli sebi da date najbolju šansu da budete uspešni!"

Šta vi mislite, da li je ovaj američki novinar u pravu povodom ove teme, ili se pak ne slažete? Napišite nam u komentarima!

Komentari (2)

Nes

23.01.2020 22:34

Svako I'ma pravo da se priprema za mec na svoj nacin.

Petar

24.01.2020 14:29

E, sad... Treba neko da postavi i pitanja, kao što su: Ne udara li Djoković prejako lopticu ili, Ima li smisla (je li to sportski), što tako dobro "hvata" protivnički servis.. Na to mi liči pitanje koje je postavljeno, odnosno na zluradost..