UZDRMAO TENISKI SVET Amerikanac brutalnim rečima podržao Đokovića, ne haje za Federera

Polemika se vodi danima.

Federer i Đoković
Federer i Đoković, Foto: (AP Photo/Andy Brownbill)

Danima se u teniskom svetu vodi polemika oko ispravnosti "zamrzavanja" ATP liste. Krovna organizacija tako prvom teniseru sveta Novaku Đokoviću neće računati sedmice provedene na toj poziciji. Da rang lista nije "zamrznuta", Srbin je vrlo lako mogao da već u oktobru postane teniser sa najviše nedelja na čelu ATP karavana svih vremena.

Bivši američki teniser Bred Gilbert nije zadovoljan odlukom Asocijacije teniskih profesionalaca tokom pandemije koronavirusa.

- Federerovi navijači će se iznervirati zbog ovoga što ću reći, ali mislim da bi Đokoviću trebalo da se priznaju nedelje na prvom mestu dok je lista zamrznuta. Zaslužio je bodove i bio bi broj jedan neko vreme, da su stvari išle normalno Ne znam kome će ovaj sistem pomoći ili šta će se dogoditi kada se turniri nastave, ali mislim da nećemo samo nastaviti od statusa kvo - rekao je Gilbert.

Švajcarac je na prvom mestu ATP liste bio 310 nedelja, dok je Srbin na večnoj listi 3. sa 282 nedelje. Između njih dvojice je legendarni Pit Sampras sa 286 sedmica provedenih na čelu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi