Rolan Garos
Tanjug/AP
Rolan Garos

Tanjug/AP

Rolan Garos, Foto: Tanjug/AP

Za prvi grend slem turnir u karijeri bilo je sasvim dobro. Nikola Milojević nije uspeo da prođe u 3. kolo Rolan Garosa, ali je pružio odličan otpor starom znalcu Aljažu Bedeneu, teniseru koji je redovan učesnik najvećih turnira.

Milojević je tek drugi meč u karijeri na tri dobijena seta produžio na tri sata igre, ali je na kraju pao sa 3:1 – 7:5, 2:6, 6:1, 7:6.

Veliku je šansu srpski teniser propustio u prvom setu, jer je odmah napravio brejk, ali nije uspeo da ga sačuva do kraja. Bedene se vratio na 4:4, a onda je novim brejkom dobio set. U drugom je Milojević igrao sjajno, ali mu se desio težak pad u igri u trećem, koji je izgubio sa 6:1 za samo 35 minuta.

Bacio je na teren sve od sebe što je imao Nikola u četvrtom setu, nije više imao kud i odigrao je odlično. Na 2:2 je izgubio servis, ali je odmah u narednom gemu odgovorio Slovencu istom merom. Set je otišao u taj-brejk, Milojević je imao 3:2, ali je Bedene napravio seriju 5:1 i dobio i set i meč, pa će u narednom kolu igrati protiv Stefanosa Cicipasa.

PROČITAJ JOŠ: