Novak Đoković
EPA, AP
Novak Đoković

EPA, AP

Novak Đoković, Foto: EPA, AP

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, rekao je da će pričati sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom o stanju unutar tenisa.

Teniseri su nezadovoljni zbog situacije u "belom sportu" i za to krive predsednika Krisa Kermoda.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

U Savetu igrača čiji je predsednik Đoković glasalo o smeni Kermoda i rezultat je bio 5-5. Nadal je pre nekoliko dana prokomentarisao da njega niko ništa nije pitao, a sada su novinari pitali Novaka o čemu se tačno radi.

"Nisam više u Savetu igrača, nisam upoznat sa situacijom niti su me obavestili o dešavanjima. Neću ići ni kod koga. Oni koji su u Savetu treba da dođu do mene i pitaju me za mišljenje. To više nije moj posao", rekao je Nadal pre nekoliko dana, dok je Novak posle meča sa Krugerom istakao:

Novak Đoković i Rafael Nadal

Profimedia

Novak Đoković i Rafael Nadal, Foto: Profimedia

"Pre svega, da razjasnim, nikakva odluka nije donesena. Predstavnici Saveta pričaće sa Rodžerom i Rafom, i bilo kojim drugim teniserom koji hoće da učestvuje u diskusiji. Veoma je važno da svi razumete da je Rafa uvek bio uključen. Nebitno da li je bio deo Saveta ili ne, uvek je želeo da doprinese. I zbog toga mu odajem priznanje. Mnogi igrači uopšte ne žele da budu uključeni", rekao je Novak i dodao da je veoma važno da se i ostali teniseri uključe, ali i da je komunikacija između njih (igrača) mnogo bolja nego pre pet godina.

Rodžer Federer

EPA/David Crosling

Rodžer Federer, Foto: EPA/David Crosling

Rodžer Federer najavio je da će pričati sa Novakom, na šta je srpski teniser novinarima kazao: "Pričaćemo. Nismo imali priliku do sada da razgovaramo o ovome, ali ćemo se videti. Ukoliko ne ovde u Australiji, onda posle toga. Imamo brojeve.

Novak je ovu temu zaključio rečenicom: "Pričao sam sa Rodžerom nekoliko puta u prethodnih šest meseci – na Lejver kupu, US openu, sa Rafom sam takođe razgovarao na US. Oni nisu deo saveta, ali su od velike važnosti, esencijalne".