REKAO SAM MU - STANI, UMREĆU On je trenirao sa Đokovićem uoči deportacije u Australiji, otkrio ono što niko nije znao

11:15 | 20-04-2024

Tenis 0

Australijan open 2022. jedna je od najružnijih uspomena u karijeri, pa i u životu Novaka Đokovića

Novak Đoković
EPA/SEBASTIEN NOGIER

Celom svetu, naročito onima koji prate sport, poznata je ta priča koja se završila deportacijom... 

U onih nekoliko dana slobode između dva perioda u pritvoru i posledične deportacije, Novak je trenirao na Rod Lejver areni, sve sa helikopterima koji su obletali iznad.

Čovek koji je bio s druge strane mreže jeste argentinski teniser – Federiko Korija.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Bio je pod velikim stresom, prolazio je kroz jako loš period, ali veoma se radovao tome da će ga pustiti da igra. Znamo kako se to završilo“, kaže Korija u intervjuu za Clay Tenis, „U tim trenucima su mu mnogi igrači okrenuli leđa ili se nisu saglasili sa time kako je postupio. Nije to bi baš najbolji trenutak ni za mene ni za njega. Morao sam da mu kažem da prestane da me tera da trčim – pošto je on bio zatvoren - jer ću u suprotnom umreti.

PRINOVA U DOMU ĐOKOVIĆA Novak i Jelena podelili predivne vesti, Stefan i Tara dobijaju društvo

Na pitanje kako je uopšte došlo do tog treninga, Argentinac odgovara:

- Čini mi se da je Gringo (Andre Šneiter), moj trener, poslao poruku njegovom timu da bismo želeli da treniramo. Tako se inače organizuju treninzi. Naravno, igrači iz samog vrha sve to organizuju znatno ranije, ali u ovoj situaciji razmišljalo se samo o sledećem danu. Nisam sumnjao ni najmanje u to – Nole se smejao da ja imam sobu s malim balkonom, a on ne. Njegovi prozori su bili zabravljeni i morao je stalno da ima uključenu klimu.

Federiko Korija EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
 

Korija kaže da nije želeo da pređe granicu dobrog ukusa i da razgovara s njim o celoj tadašnjoj sitaciji, ali kaže da su se Novak i on uvek dobro slagali.

- Mislim da je on video snimak na kojem kažem da mi je on omiljeni igrač. Igrali smo u Srbiji 2021. godine i posle meča (Novak je pobedio 6:1, 6:0) sam mu zatražio fotografiju. Otad je počela dobra energija, ali on se sa svima u svlačionici dobro slaže, pažljiv je. Ne želim ni druge da izostavim – Nadal, Alkaraz, Rubljov, Zverev, ne mogu ništa loše da kažem o momcima sa kojima delim svlačionicu, u tom smislu je zdrava atmosfera. Naravno, Đoković je najbolji igrač svih vremena, pa se više pažnje obraća na to što on radi.

Posle fotografije koju je Korija tada zatražio u Beogradu, Nik Kirjos je kritikovao Argentinca rekavši da je to nedostatak profesionalizma.

- Video sam to. Voleo bih da sam mogao da Kirjosu ispričam svoju priču – odakle dolazim, šta sam sve morao da prođem, koliko puta sam i ostavljao tenis… Posle svega toga, šta meni znači igrati četvrtfinale ATP turnira sa najboljim u istoriji, šta meni to predstavlja je teško objasniti. Voleo bih i ja da je rezultat bio bolji - zaključuje Korija.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading