DOŠAO JE I TAJ DAN Konačno, Rafael Nadal je ponovo na terenu!

08:32 | 16-04-2024

Tenis 0

Španac će se ponovo naći na terenu u domovini.

rafa
EPA-EFE/JONO SEARLE AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Napokon je došao dan koji su svi navijači Rafaela Nadala nestrpljivo čekali - dan kada će ponovo gledati svog omiljenog igrača na terenu u takmičarskom meču. Poslednji put je igrao u januaru, kada je izgubio u četvrtfinalu Brizbejna od Džordana Tompsona.

Rafael Nadal je imao svoje muke, ali na kraju je odlučio da se vrati tenisu, a Barselona je izabrana kao mesto njegovog povratka. Iako se očekivalo da će se vratiti na turnirima u Dohi, Indijan Velsu i Monte Karlu, Nadal je odustajao neposredno pred start svakog turnira, tvrdeći da nije spreman.

Sada je konačno procenio da mu telo može podneti napore teniskog meča, pa je Barselona izabrana za njegov povratak. Nadal će u prvom kolu igrati protiv Italijana Flavija Kobolija, 62. tenisera sveta.

Rafael Nadal Tanjug/Ap
 

ŠMEKERSKI GEST NOVAKA Ovako je Đoković čestitao titulu Cicipasu (FOTO)

Ovo će biti njihov prvi susret, a meč je planiran da počne ne pre 16 sati. Pobednik će se sastati sa Aleksom de Minorom u drugom kolu.

Pored toga, srpski navijači će pažljivo pratiti dešavanja u Barseloni, jer će i Dušan Lajović igrati u utorak. Njegov protivnik će biti Argentinac Dijego Švarcman, 142. teniser sveta.

Lajović je 59. na ATP listi, a ovo će biti njihov šesti međusobni susret. Do sada je Švarcman tri puta pobedio. Poslednji put su igrali u Riju prošle godine, kada je Lajović slavio sa 6:1, 6:4.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading