ĐOKOVIĆEVO SAVRŠENSTVO I ALKARAZOVA AGONIJA Novakovi navijači trljaju ruke, Karlitos ide Nadalovim stopama

06:30 | 10-04-2024

Sportski pogled 0

Navijači u Srbiji nisu mogli da požele bolji start Monte Karla

Novak Đoković
EPA

Miomir Kecmanović je odigrao meč sezone i počistio sa terena Matea Beretinija - 6:3, 6:1. Bio je to tek podsetnik koliko Miša zapravo može, još kada bi u kontinuitetu pružao ovakve partije lako bi se našao među deset najboljih na ATP listi.

Kecmanovićeva pobeda bila je sjajna uvertira za okršaj Novaka Đokovića i Romana Safijulina. Pribojavali su se navijači svetskog broja jedan ovog duela zbog svega što mu se dešavalo od početka sezone. Ipak, već posle uvodnih gemova, strah je nestao, jer je Novak igra besprekorno.

Umesto Gorana Ivaniševića u Đokovićevom boksu sedeo je Nenad Zimonjić koji je vrlo aktivno učestvovao u meču i često delio savete. Prvi reket sveta je bio koncentrisan, fokusiran, motivisan.

Novak Đoković EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
 

 

Ono što posebno raduje Đokovićeve navijače jeste bekhend koji je bio perfektan. Bekhend paralela slušala ga je kao nekad. Kada tim udarcem dolazi do vinera znak je da se komforno oseća na terenu, što ove godine do okršaja sa Rusom nije bio slučaj. Takođe, pronašao je i ritam na riternu. Imao je Novak čak 19 brejk lopti, dok Safijulinu nije dopustio nijednu.

Za 70 minuta je obavio posao i Romanu prepustio tek tri gema. Bio je ovo početak kakav se samo poželeti može, ali prerano je donositi bilo kakve zaključke. 

Osim Novakove pobede, ponedeljak u Monte Karlu obeležilo je i odustajanje Karlosa Alkaraza. U nedelju je Španac prekinuo trening zbog bola u ruci i već tada je bilo jasno da se suočava sa novom povredom. Da situacija nije bezazlena govori to što je bez borbe predao duel Feliksu Ože-Alijasimu.

Alkaraz AP Photo/Mark J. Terrill
 

 

Taman kada se posle titule u Indijan Velsu pomislilo da se Alkaraz vratio u formu i da će biti najveća pretnja Janiku Sineru i Đokoviću, eliminsan je u četvrtfinalu Majamija od Grigora Dimitrova, a sada se i povredio.

Karlitosov put neodoljivo podseća na put Rafaela Nadala. Ne samo da su slični po stilu, odnosno bolje reći po pristupu, već su krhkog tela i jedan i drugi. Često se desi da telo ne može da podnose napore, pa su primorani da odustanu od turnira.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading