REVOLUCIJA NA NOVAKOVOM OMILJENOM TURNIRU Australijan open se oglasio saopštenjem, kako li će Đoković na ovo reagovati?
Foto: AP/AP Photo/Aaron Favila

Australijan open, turnir koji je Novak Đoković osvojio rekordnih deset puta više neće biti isti i od naredne sezone trajaće 15, a ne 14 dana kao što je to do sada bio slučaj.

Saopštenje Australijan opena vam prenosimo u celosti:

- Istorijski, prvi put, Australijan open 2024 će početi u nedelju - čime će postati 15-dnevni događaj po prvi put.

Kako su podaci pokazali da su mečevi sve duži, pomeranje početka na nedelju (sa ponedeljka) je osmišljeno da se smanji pritisak na kasne završetke mečeva, kako za igrače, tako i za navijače.

- Poslušali smo mišljenja igrača i publike i uzbuđeni smo što smo doneli rešenje kojim će se smanjiti broj jako kasnih završnica mečeva, dok se zadržava fer i ujednačen raspored na svim terenima - rekao je direktor turnira Australijan open Kreg Tajli.

 

 

- Dodatni dan će to i omogućiti, poboljšavajući raspored i za navijače i za učesnike. Prva runda će se tako igrati tri dana, umesto dosadšnja dva, čime će navijači imati dodatni dan neverovatnog tenisa, zabave, hrane i porodičnog uživanja. Svake godine naš tim radi naporno da privuče navijače na događaj koji donosi osećaj nečeg novog i uzbudljivog, a ovo je još jedna prilika da napreduje ono što već sada jeste najveći svetski sportski događaj u januaru - dodao je on.

Početak AusOpena u nedelju pomeriće broj događaja na tri areni sa 47 na 52. Dnevni raspored na Rod Lejver areni i "Margaret kort" će predviđati bar po dva meča, umesto dosadašnja tri, čime se ograničava broj potencijalnih kasnih završetaka susreta. Noćne sesije će zadržati minimum dva meča, a raspored na areni "Džon Kejn" će ostati isti.

Nekoliko uzbudljivih inicijativa za Australijan open 2024, uz povratak mnogih ljubimaca navijača, biće otkriveni sledeće sedmice, pre nego što se karte puste u prodaju, 12. oktobra - navodi se u saopštenju.

@alo_portal EKSKLUZIVNO ZA ALO! Nole: Volim košarku, ali bolje da se držim reketa! Šampion u društvu šampiona. Novak Đoković ekskluzivno za Alo! sa veličanstvenog dočeka u Beogradu, govori s puno strasti 🎥| D. J. Bužić #alo #alodnevnenovine #novakdjokovic ♬ original sound - Alo_portal

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading