Padel
Foto: Promo/Promo

Prvi “Padel Belgrade Open” za 2023. godinu je najvažniji događaj u promociji jednog od najbrže rastućih sportova sveta u Srbiji! 

Konačno su ljubitelji padela u Srbiji dočekali da počne ovaj veliki međunarodni turnir koji se već duže vreme najavljuje kod nas. 

Ovaj vikend (subota 30. septembar i nedelja 01. oktobar) rezervisan je za padel spektakl kada će se održati dva glavna takmičarska dana na platou Geozavoda "Beograda na vodi", gde je podignut padel centar specijalno za turnir. 

Padel

Promo

 

“Padel Belgrade Open BMW Delta Motors” će u takmičarskom programu predviđenom za danas od 12 časova predstaviti četvrtfinalne i polufinalne mečeve iz Masters kategorije, kao i učesnike polufinalnih mečeva Rekreativne kategorije turnira “Košutnjak Open” – dok će sutra, 01.oktobra od 12 časova biti igrani polufinalni mečevi i finale Miks kategorije, finalni meč Rekreativne kategorije, revijalni meč turnira i finale Masters kategorije.

Padel

Alo

 

Učesnici turnira u Masters kategoriji biće gostujući timovi iz Francuske, Grčke, Italije i Hrvatske – kao i dva reprezentativna tima iz naše zemlje, u kojima će nastupati direktor teniskog “Serbia Open-a ATP 250”, ambasador turnira i jedan od naših najboljih igrača Đorđe Đoković (u paru sa Markom Boškovićem) i bivši teniski profesionalac i jedan od najboljih dubl-trenera na svetu Miki Janković (u paru sa Vasilijem Mikićem).

Padel

Alo/Miloš Rangelov

 

Padel centar turnira priređen je na najvišem svetskom nivou i pored velikog centralnog stadiona sadrži i Zonu za navijače, VIP Zonu i odvojenu Zonu za takmičare u kojima će posetioci i takmičari uživati u mečevima i prigodnom zabavnom programu tokom ovog vikenda. 

Ulaz na turnir tokom oba takmičarska dana je u padel centar na šetalištu “Beograda na vodi” iza zgrade “Geozavoda” je – besplatan, uz direktan TV prenos svih mečeva na TV Arena Sport za one koji ne budu mogli da turnirska zbivanja proprate uživo. Važnu podršku realizaciji turnira pružili su grad Beograd i “Beograd na vodi”, čime je i na ovaj način potvrđen status Beograda kao vodećeg grada za sport i zabavu u ovom delu Evrope – i ponosnog domaćina događaja najvišeg svetskog nivoa Expo 2027.

Predstavljen premijerni međunarodni “Padel Belgrade Open BMW Delta Motors” (FOTO)

 

Padel

Foto: Ataimages

 

-Jedan od najvažnijih ciljeva “Padel Belgrade Open-a” je dalja promocija razvoja ovog globalno popularnog sporta i u Srbiji u takmičarskom i rekreativnom segmentu, ali i klupskoj infrastrukturi širom zemlje što će omogućiti da se svi koji su zainteresovani za padel i oprobaju u ovom dinamičnom i atraktivnom sportu - izjavio je direktor turnira Đorđe Mijailović.

-Zadovoljstvo mi je što imamo priliku da u našem glavnom gradu – važnom regionalnom centru koji je ugostio brojne vrhunske međunarodne događaje - prisustvujemo rađanju jednog novog sporta koji je za veoma kratko vreme stekao veliku popularnost kod nas na svim nivoima takmičenja. Nadam se da će Srbija u skoroj budućnosti biti konkurentna i u ovom sportu kao što je slučaj i sa drugim primerima – i da će “Padel Belgrade Open” postati tradicionalni turnir koji bi u budćnosti prerastao i u turnir Masters serije - naglasio je predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević.

Padel

Foto: Ataimages

 

Ambasador turnira, Đorđe Đoković, takođe je uzbuđen zbog održavanja ovako značajnog turnira za Beograd i generalno Srbiju. 

-Ponosan sam što mi je ukazana čast da učešćem u veoma jakoj konkurenciji na ovom turniru predstavljam naš glavni grad i državu na međunarodnoj sceni sporta sa najdinamičijim razvojem na svetu. Nadam da se će se što veći broj posetilaca odazvati pozivu da prisustvuje turniru predstojećeg vikenda i uživa u svim čarima ovog sporta - istakao je ambasador turnira i jedan od naših najboljih igrača Đorđe Đoković. 

BONUS VIDEO: 

@alo_portal EKSKLUZIVNO ZA ALO! Nole: Volim košarku, ali bolje da se držim reketa! Šampion u društvu šampiona. Novak Đoković ekskluzivno za Alo! sa veličanstvenog dočeka u Beogradu, govori s puno strasti 🎥| D. J. Bužić #alo #alodnevnenovine #novakdjokovic ♬ original sound - Alo_portal

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading