Novak Đoković
Foto: EPA/EPA-EFE/CJ GUNTHER

Novak Đoković je u okviru svoje organizacije PTPA govorio o lošem položaju tenisera koji se nalaze u vrhu.

ZAŠTO FEDERER NE ČESTITA NOVAKU? Rodžer se oglasio i progovorio o Đokoviću i onome što mnoge zanima

Ovog puta, govorio je o penzijama kao i nedovoljnom udelu novca koji teniseri dobijaju od kladionica koje koriste podatke koje im daju ATP i WTA.

- Znam da veliki deo novca odlazi na penzije igrača i to je nešto što sam oduvek podržavao. Međutim, treba da se podsetimo da su one dostupne tek kada napunite 50 ili 55 godina. Tako da za igrača, kada se on ili ona penzionišu, sa 30 ili 35 godina, treba da čekaju 20 i više godina da bi počeli da dobijaju benefite iz tog dogovora i mislim da je to jedan od primarnih izvora u tenisu -rekao je Đoković.

Osvrnuo se prvi teniser sveta na klađenje.

- Mislim da teniseri nisu dovoljno svesni ili se ne trude dovoljno za svoje deo novca od klađenja. Mnogo više daju nego što primaju. Doslovno ništa ne dobijaju, adaju svoja imena koja se provlače kroz razne kladioničarske platforme i sajtove. Tako da milijarde i milijarde dolara cirkuliše na nedeljnom nivou od turnira na različitim nivoima. Igrači su u neprivilegovanom položaju kada je ta situacija u pitanju i smatram da moramo više da pričamo o tome. Moramo da podignemo svest kod tenisera. Ne možemo ovo više da dozvolimo - istakao je Đoković.

U prethodnim danima, pažnju je privukao indijski teniser Sumit Nagala koji se požalio na lošu finansijsku situaciju želeći da odustane.

Priča je ubrzo odjeknula i ubrzo je potpisao ugovor sa "Getorejdom".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading