SELEKTOR SRBIJE PRED POČETAK DEJVIS KUPA Španija je najteži rival u grupi, ali imamo Novaka
EPA-EFE/CHEMA MOYA

Grupna faza Dejvis kupa 2023. počinje u utorak, a teniseri Srbije prvi meč igraju protiv Južne Koreje, a onda ih čekaju dueli sa Španijom (petak) i Češkom (subotu).

-Igrali smo protiv njih baš ovde, pre samo godinu dana, tako da ih već prilično dobro poznajemo - rekao je Troicki o prvom protivniku. 

-To je tim koji ima dobre igrače, koji su osvojili i pojedinačne titule. Kvon je veoma opasan protivnik, dobro mu ide u poslednje vreme, zaista je solidan teniser, imaju i par koji odlično kombinuje u dublu, znamo njihov potencijal. Moraćemo da pokažemo naš najbolji tenis, nadamo se da ćemo moći bolje nego prošle godine. Mi smo favoriti, verujem u svoj tim i idemo na pobedu - naglasio je Troicki. 

Novinare je zanimalo da li će Novak Đoković igrati za reprezentaciju, a svetski broj jedan je to potvrdio nakon osvajanja US opena i 24. grend slem titule. 

SEDEO JE U FOTELJI U BLAŽENOM POLUSNU, A ONDA... Susret sa jednim čovek je prekretnica u životu Novaka Đokovića

Kako prenose španski mediji, Đoković je prvo da dođe u Srbiju da bi nakratko proslavio uspeh iz Njujorka, a odmah će avionom krenuti za Španiju kako bi se pridružio ostalim saigračima, ali će propustiti prvi meč protiv Koreje.

-Prva stvar koju bih želeo da uradim jeste da mu čestitam, naravno. To je neverovatno dostignuće, kako za tenis, tako i za svet sporta uopšte. Na našu sreću, početkom godine je priznao da mu je jedan od velikih ciljeva u 2023. bio Dejvis kup, tako da ga čekamo u sredu, kada će krenuti da trenira sa nama - rekao je Troicki.

Srbija i Španija igraće u petak, kao dve ekipe koje imaju najveće šanse da prođu grupnu fazu i izbore zavrašnicu u Malagi.

-Definitivno, Španija je najteži protivnik u našoj grupi. Na njihovu nesreću, Karlos Alkaras je ispao u poslednjem trenutku, ali tim i dalje ima zaista dobre i uvek konkurentne igrače. Sreli smo se mnogo puta, poznajemo se savršeno. Svi su sjajni igrači, sposobni da se prilagode svakoj podlozi. Uz pomoć Novaka i računajući na ostatak tima, nadamo se pozitivnom rezultatu protiv njih - rekao je Troicki.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading