Borna Gojo
Foto: EPA/EPA-EFE/WILL OLIVER

Do sada se nisu sastali, ali nas je Hrvat koštao jednog finala... 

Novak Đoković žestoko se mučio, pa je pobedio Lasla Đerea u trećem kolu US opena posle minusa od dva seta. Protivnik u polufinalu biće mu Borna Gojo (25, Hrvatska). On je eliminisao Jiržija Veselog (Češka) sa 6:4, 6:3, 6:2. Izbacio je tenisera koji ima vođstvo od 2:0 u međusobnom skoru sa Noletom. Za razliku od njega, biće ovo prvi okršaj njih dvojice u karijeri.

IMAMO PLANETARNI HIT U NAJAVI Poslušajte celu pesmu koju je američki influenser posvetio Novaku Đokoviću (VIDEO)

 

Borna Gojo

EPA-EFE/WILL OLIVER

 

Srbija i Nole ga ne pamte po dobrom. Naime, u polufinalu Dejvis kupa 2021. godine u Španiji Gojo je izbacio srpski tim i odveo je Hrvate u finale. Pobedio je Dušana Lajovića posle preokreta (4:6, 6:3, 6:2. Novak je savladao Marina Čilića (6:4, 6:2), ali je u dublu tandem Nikola Mektić/Mate Pavić bio bolji od Novaka i Filipa Krajinovića (7:5, 6:1). Rusi su osvojili titulu te godine, ali je upravo Gojo koštao Novaka šanse da se bori za "salataru". 

Biće to verovatno motiv više za Đokovića u narednom meču. Posebno ako se uzme u obzir da posle US opena sledi prva faza Dejvis kupa. Interesantno je da je Gojo rođen u Splitu, istom gradu kao Goran Ivanišević, Novakov trener. Za razliku od srpskog asa on je u Njujorku odigrao do sada šest mečeva, pošto je prošao tri kola kvalifikacija. Njihov meč igra se u nedelju i velika je verovatnoća da će biti u večernjem terminu. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading