Novak Đoković
Foto: AP/AP/Alberto Pezzali

Srpski teniser Novak Đoković navikao je da mu se mnogo toga zamera, pa je tako često u britanski i američkim medijima znao da bude oslikan čak i kao "zlikovac", međutim nikada nije previše mario za to. Gledao je ispred sebe i nizao rekorde, pa je samo zbog toga uspeo da dođe do 23 grend slema i rekorda po broju nedelja provedenih na vrhu ATP liste, tako da njegov otac Srđan ističe da su mu na neki način "mrzitelji" čak i pomogli.

-Pa neka nastave da mu zameraju. Vidim da su mu nešto napakostili. Vidim da je neuspešan, da je zaostao u razvoju, da je prirodno glup. Sve su to oni. A on je uspešan, najuspešniji, najbolji na svetu. Toliko o tome... rekao je Srđan Đoković u dokumentarnom filmu "Sportala" o srpskog teniseru.

DŽAK PARA Poznato koliko je novca Novak zaradio od tenisa u toku ove sezone

TO SU ONI Novak je zaostao u razvoju, prirodno je glup: Žestoka reakcija Srđana Đokovića na uvrede upućene Novaku

Printscreen

 

Takođe, otac najboljeg srpskog sportiste svih vremena je svojim očima mogao da se uveri kako to izgleda kada se Novak okrene protiv "čitavog stadiona", tako da se setio posebno situacije iz finala Vimbldona 2019. godine. Tada je Rodžer Federer bio na korak od osvajanja grend slema, međutim Nole se ponovo podigao "kao feniks iz pepela" i napravio je jedan od najvećih preokreta u istoriji tenisa.

-Ona pobeda sa Vimbldona od pre nekoliko godina kad je Federer imao dve meč-lopte i kada je 99 odsto navijača u Londonu navijalo protiv Novaka, a ne za Federera. Prevazišao je to i osvojio ne znam koji već Vimbldon, valjda ih ima sedam. To je jedna od prelepih pobeda i to je pokazatelj kako je jak u glavi. Mentalna gromada. Tenis je sport glave, ma 95 odsto je glava, a ostalo je forhend i bekhend što svi mogu da nauče. Novak najbolje odigra kada je najvažnije i tako se dešava kroz celu njegovu karijeru - naglasio je Srđan Đoković.

Podsetimo, Novak Đoković se trenutno odmara sa porodicom u Crnoj Gori, dok je najavio da će u avgustu učestvovati na turniru u Sinsinatiju, gde će igrati i dubl, nakon čega će pokušati da osvoji i US Open (od 28. avgusta).

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading