Ivan Ljubičić i Rodžer Federer
Foto: EPA/EPA/TRACEY NEARMY

U intervjuu za "Tennis Majors" Ljubičić je otkrio je da je tajna uspeha legendarnog Švajcarca leži u činjenici da je maksimalno uživao u svemu što radi.

- On je pronalazio radost u svemu što radi, čak i u pres konferencijama, druženju sa navijačima, sponzorima - uvek je uživao - naglasio je Ljubičić.

Nastavio je u istom ritmu.

- To ne mora da dođe automatski, ali on pronađe način da u tome uživa. Mislim da je u tome ključ. Tenis je nešto drugo. Mislim, kada god vidi reket, bilo kakav, uzeo bi ga i počeo zamahivati. Znate, jednostavno ljubav prema udarcu te lopte je prevelika - dodao je hrvatski trener.

MORATE DA PITATE NOVAKA ŠTA MU TO ZNAČI Slavni teniser progovorio o Đokovićevim "igricama"

On je otkrio i šta je jedno moglo zaustaviti Rodžera.

- Jedini način da se zaustavi bio je da telo ne može da nastavi. Toliko voli tenis da nije bilo šanse da odluči da prestane da igra jer više ne želi. To nikad nije moglo da se dogodi. Njegova veština nije patila, njegovo telo se možda s vremenom malo usporilo, ali njegova genijalnost ga je i dalje držala na vrhu - otkriva bivši hrvatski as.

Prisetio se Ljubičić i početka svoje saradnje sa Federerom.

- Početak je bio težak jer je na drugom turniru povredio meniskus i bio je podvrgnut prvoj operaciji. Ipak, u isto vreme, gledajući unazad, možda je i sreća što smo imali vremena da radimo i još bolje se upoznamo - zaključio je on.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading