Novak Đoković na Vimbldonu
Foto: AP/Tanjug/Ap

 

Ivan Ljubičić, nekadašnji hrvatski teniser i bivši trener Rodžera Federera, ocenio je da je njegov bivši saradnik najveći teniser svih vremena.

Poslednjih meseci traje rasprava ko je "GOAT" (najbolji svih vremena). Brojke su nedvosmisleno na strani Novaka Đokovića, što je za većinu stručnjaka dovoljan razlog da mu odaju takvu počast.

Međutim, ima onih koji nemaju takav stav, a među njima je i Ivan Ljubičić.

Ljubičić je u razgovoru za švajcarske medije, izneo svoj stav.

- Ko je najbolji u istoriji? Za mene je to onaj koji je najviše uticao na sport kojim se bavi. Možda nisam objektivan, ali postoji velika razlika između toga da li ste najbolji ili najuspešniji. Đoković je uspešniji, ali pogledajte primer Majkla Džordana pa ćete znati o čemu govorim. On nema najviše titula u istoriji, ali ga svi smatraju najvećim. Dakle, Novakovi rezultati ne prevazilaze ono što je uradio Federer - rekao je Ivan Ljubičić.

Ivan Ljubičić i Rodžer Federer

EPA/TRACEY NEARMY

 

Hrvatski teniski stručnjak dodatno pojašnjava svoj stav.

- Divim se Novakovoj odlučnosti, žaru koji ima u očima, upornosti... Njegova svakodnevna potraga za ravnotežom i sposobnosti da se napaja negativnim stvarima oko sebe, to je zapanjujuće. Uvek traži dodatni podsticaj. Ipak, niko se Rodžeru neće približiti po tome koliko je dao tenisu. Čovek je 19 godina zaredom bio najomiljeniji igrač na turu. Sumnjam da u sportu postoje osobe koje su bile toliko voljene i koje su toliko uticale na ljude kao što je to Rodžer radio - podvukao je hrvatski stručnjak.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Zoran

21.07.2023 22:02

Federer nikad neće biti kao Novak 23...

Ilija

21.07.2023 22:04

A zašto da bude kao Feferer, on je Novak?