tenis
Foto: EPA

Miša je u prvom kolu ubedljivo poražen od Dijega Švarcmana.

- Nije da sam odigrao bogzna kako ni treći set, malo sam više ubacio u teren. Bez veze sam igrao, teško da sam tako mogao da dobijem. Očekivao sam da ću bolje igrati, ali nisam našao nikakav ritam od početka, jednostavno se nisam snašao, slabo sam odigrao, to je to - rekao je Kecmanović.

Srpski teniser pokušao je da objasni zašto je došlo do serije loših rezultata.

- Nekoliko mečeva je bilo baš blizu, gubio sam 7:6 u trećem na primer. Posle toga padne samopouzdanja, kao kad sneg krene da se kotrlja i nastaje sve veća grudva. Lako je da ide od lošeg ka gorem, a teže je vratiti se. Moram da probijem, da se izborim. Siguran sam da će kad-tad morati da se okrene, ne može doveka ovako. Možda bi mi neka pauza dobro došla. Toliko jurim s turnira na turnir da napravim rezultat. Videću šta ću dalje.

tenis

 

 

Pre odlaska u Severnu Ameriku, Kecmanović će odigrati nekoliko turnira na šljaci.

- Prijavio sam Gštad, Hamburg, Kicbil. Obično idem u SAD, probaću sad na šljaci. Možda i preskočim neki, čisto da se odmorim malo. Od Banjaluke tri meseca igram, gubio sam početkom nedelje, napravim pauzu dan-dva, treniram četiri dana i opet turnir. Očito ne ide, daj nešto da presečem, je.. te. Gore od ovoga teško, mogu samo nabolje od ovoga. Nisam više gde sam bio, pao sam, ali šta sad, mogu da budem negativan i da se blatim, ali time sebi samo otežavam još više, bolje da probam pozitivno i da nađem neko rešenje.

U ovom trenutku mir je Kecmanoviću najpotrebniji.

- Stalno je neki haos, ljudi oko mene, tada volim da sam sa sobom, da su mir i tišina. Šetnja, ležanje u prirodi, plivanje, samo da nije haos oko mene. Sad kad se vratim na splav, samo se zavalim. Dobra stvar u tenisu je što treba jedna dobra nedelja i opet si u vrhu. Želim da se bolje osećam na terenu, da bolje igram. Želim da se ne ubedačim i da mi ne bude muka od tenisa, tek će onda da bude problem - iskren je bio srpski teniser.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading