Novak Đoković
Foto: EPA/EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Kris Evert, jedna od najvećih teniserki svih vremena, osvajačica 157 titula, nekada prva igračica sveta, od sredine sedamdesetih godina i osvajačica 18 grend slemova (sedam Rolan Garosova) ostala je zapanjena onim što svih prethodnih godina radi Novak Đoković. 

Najbolja era muškog tenisa u istoriji tog sporta polako se bliži kraju, pošto je Rodžer Federer u penziji, Rafael Nadal je povređen i jedino Đoković još uvek „jaše“ i pobeđuje. 

U nedelju je osvojio svoj 23. grend slem i postavio novi rekord u generaciji tenisera gde je „velika trojka“ osvojila ukupno 65 titula sa najvećih turnira.

KAKVE REČI VELIKE ŠAMPIONKE Za 50 godina nisam videla boljeg od Novaka, vreme je da cenimo ovog čoveka

EPA/MAST IRHAM

 

OVO MU NIKAD NEĆE ZABORAVITI Ceo svet se divi Novakovom uspehu, samo Britancima ne valja, evo razloga zašto mrze Novaka

Federer ih ima 20 i prvi je stigao do te brojke, Nadal ima 22 i prvi je došao do te cifre, a Novak ga je posle finala protiv Kaspera Ruda u Parizu preskočio i sada je apsolutni rekorder sa 23 trofeja. 

To je ostavilo u čudu čuvenu Amerikanku, koja je svojevremeno pisala svoje ime velikim slovima u teniskim knjigama.

-U prethodnih 50 godina videla sam i proučavala svakog šampiona u tenisu. Nikad nisam videla nekog kao što je Novak Đoković. Kombinacija mentalne, fizičke i emotivne snage koja ide u svaki udarac je nenadmašna. Zaista je vreme da cenimo ovog čoveka - rekla je Evert. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading