Janko Tipsarević
Foto: Alo/Vladimir Marković


Preko 150 prijavljenih takmičara uživalo je u mečevima Zelenog i Crvenog nivoa, a nedelja je rezervisana za Zeleni i Narandžasti nivo.

Proslavljeni srpski reprezentativac, osvajač Dejvis kupa Janko Tipsarević pozdravio je najmlađe teniserke i tenisere na njihovom grend slemu.

- Sama ideja projekta Novi vek srpskog tenisa je izvanredna. Teniski savez Srbije radi pravu stvar. Danas se okupilo preko 150 igrača u našoj akademiji, i to me vraća u moju mladost kada sam igrao turnire do 10, 12, 14 godina. Ali bitno je da to ne bude samo Beograd, već i da zaživi u celoj Srbiji. U svim gradovima, samo to je put opstanka tenisa u Srbiji - poručio je Tipsarević.

Projekat "Novi vek srpskog tenisa" počeo je serijom dečjih turnira za učesnike do 10 godina, koji će biti održani u Beogradu, Subotici, Novom Sadu, Čačku i Nišu. Organizatori turnira su Teniski savez Srbije i klubovi Crvena zvezda, Spartak, Akademija Tipsarević, TAŠ, Sloboda, Partizan i Elit.

Finalni turnir je na programu 23. i 24. septembra. Planirano je da serija dečijih turnira postane tradicionalna manifestacija i da se konstantno povećava broj domaćina i klubova učesnika.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading