Novak Đoković
Foto: AP/AP Photo/Thibault Camus

Nole je u prethodnih šest finala u Parizu poražen četiri puta. 

Jurišaće srpski teniser na večnost i rekordni 23. grend slem trofej u karijeri i to protiv rivala protiv kog do sad nije izgubio nijedan jedini set. Biće to lepa prilika za Đokovića da prestigne Rafaela Nadala po broju najvažnijih trofeja i jednom zauvek stavi tačku na temu ko je najbolji teniser svih vremena. 

A dok čekamo da počne finale, vreme je da se podsetimo kako je Novak igrao u finalima u Parizu. 

Prvo finale Rolan Garosa Novak je odigrao davne 2012. baš protiv Rafaela Nadala. Španac je bio u naponu snage i slavio sa 6:4, 6:3, 2:6, 7:5, a Đoković je zube pokazao samo u trećem setu. 

Nije mnogo Đoković čekao na novi obračun sa Rafom u Parizu. Dve godine posle prvog finala usledilo je novo, ali je ishod bio isti. Slavio je opet Španac sa 3:1 u setovima, a sve što je Nole uspeo je da otme Nadalu prvi set - 3:6, 7:5, 6:2, 6:4. 

Godinu dana posle drugog poraza od Nadala, eto Novaka ponovo u finalu Rolan Garosa. Protivnik je bio Švajcarac Stan Vavrinka, a Srbin je bio favorit za titulu. Međutim, preveliki pritisak ostavio je traga na srpskom teniseru, pa je Švajcarac došao do druge od ukupno tri grend slem titule. Ponovo je Novak osvojio prvi set, ali je na kraju bilo 4:6, 6:4, 6:3, 6:4 u korist Vavrinke. 

Treći put zaredom plasirao se Novak Đoković u finale grend slema u Parizu i bila je treća sreća! U finalu ga je čekao Britanac i veliki prijatelj Endi Mari, ali ovog puta iznenađenja nije bilo. Srbin je slavio sa 3:6, 6:1, 6:2, 6:4 i prvi put podigao pehar u Parizu. 

ROLAN GAROS, ČETRNAESTI DAN Nole čeka veliko finale, Srbin doneo neočekivanu odluku, Đokovićeve reči o Alkarazu obišle svet

Posle tri vezana finala od 2014. do 2016. usledio je sušan period za Novaka u Parizu, a na novo finale čekao je četiri godine. Rival je ponovo bio "kralj šljake" Rafael Nadal, a dileme oko pobednika nije bilo. Slavio je Španac jednu od ubedljivijih pobeda nad Noletom - 6:0, 6:2, 7:5. 

Brutalni Novak u četvrtfinalu

AP Photo/Thibault Camus

 

Drugu titulu u Parizu Novak je osvojio pre dve godine protiv Grka Stefanosa Cicipasa i to posle epskog preokreta. Imao je Cicipas vođstvo od 2:0 u setovima, delovalo je da je Novak na konopcima, ali je onda usledio uragan od kog se Grk ni dan danas nije oporavio.

Na kraju je bilo 6:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:4 za srpskog asa.

Uoči finala protiv Kaspera Ruda Novak Đoković u mečevima za grend slem trofeje ima skor od 22 pobede i 11 poraza. Sa druge strane, Norvežanin je izgubio oba finala i to prošle godine na Rolan Garosu u US openu.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading