Brutalni Novak
Foto: EPA/EPA-EFE/YOAN VALAT

Otpisivali su ga, govorili kako nema nikakvu šansu, pričali kako je njegovo prošlo i da mu je vreme za penziju. Slušao je sve to Novak Đoković pažljivo i spremao taktiku, ćutao i verovao u sebe, a onda još jednom demonstrirao silu, te sa 3:1 u setovima pobedio Karlosa Alkaraza.

Španac se jeste mučio sa grčevima, u trećem i četvrtom setu jedva se kretao. Ali, koga je doveo u takvo stanje? Pa, Novak. To je i sam Španac rekao posle meča. Bio je pod prevelikom tenzijom. 

- Postojala je velika tenzija zbog meča. Počeo sam jako nervozno, a igrali smo dva intenzivna seta – dobre i teške razmene, drop šotovi, sprintevi… Kombinacija mnogo faktora, ali glavna je tenzija koju sam osećao u prva dva seta - objasnio je Alkaraz zašto su ga uhvatili grčevi.

Novak i Karlos

AP Photo/Thibault Camus

 

 

Novak je 16 godina stariji od Karlosa, a i dalje je fizički bolje pripremljen. Komotno je Đoković imao snage da odigra maratonski meč u pet setova, a Španac za tako nešto očito još nije sposoban.

Svaka čast Alkarazu, nesumnjivo ga čeka blistava karijera, već sada je mnogo uradio, ali da bi dostigao nivo najvećeg svih vremena mora još dosta da "vesla".

Jedan Novak Đoković nikada ne sme da se otpiše!

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading