PSŽ
Foto: EPA

Nole sve radi spontano, njegovo srce je uvek otvoreno i uvek je spreman da pomogne i pokaže tu neku humanu stranu.

Danas vam donosimo priču o drugoj, ljudskoj strani Novaka Đokovića. Kroz godine uradio je mnogo velikih stvari na terenu, ali i van njega. Ovih pet gestova pokazuju kakav je Novak čovek.

Kišobran za skupljača loptica

Te 2014. godine tokom drugog kola Rolan Garosa kiša je jako padala. Nole je sedeo i čekao da se steknu uslovi da odigra nastavak meča, a onda je shvatio da skupljač loptica kisne. Rešio je da mu priredi užitak koji će pamtiti tokom celog života.

@luxurish

Novak Djokovic Shows Support To Umbrella Boy❤️

♬ original sound - LUXURISH

Koliko li je samo puta ovaj dečak pomislio "Ej sedeo sam pored Novaka i dao mi je svoj reket".

Sine, kasniš u školu, evo ti avion

Novak je uradio veliku stvar za Lorenca Musetija.  Italijan je tokom školovanja imao problem, jer je zbog ispita propustio turnire u Haleu i Kvinsu, zbog čega se našao u nezavidnoj situaciji.

Tada je u pomoć uskočio Đoković, koji je svoj privatni avion ustupio Musetiju. Odvezao ga je do rodne Karare, a potom i do Londona kako bi mladi Italijan stigao da zaigra i na Vimbldonu. 

NOVAK JE NAJVEĆA FACA IKADA Đoković pred meč decenije izveo Alkaraza na večeru, snimljeni kako ulaze u isti restoran (FOTO)

Ona ga pljuvala, Novak stao uz nju kad je najteže

Simona Halep nije uvek bila fer prema Đokoviću.

-  Mislim da ta takva situacija nije bila potrebna tenisu. Ja nisam bila upućena u to, nisam se upuštala u tu situaciju, igrala sam na turniru, ali mi se nije sviđalo to uopšte. Vakcinisana sam i imam prednost i smatram da kada postoje pravila i kada ljudi koji su stručni kažu da mora tako, onda moraju da se poštuju pravila i ja ih slušam šta kažu - rekla je Halep tada.

NOVAK JE GROMADA OD ČOVEKA Pet situacija koje su pokazale kakva je Đoković ljudina

Tanjug/Ap

 

 

Usledio je problem sa doping aferom, a Novak je tražio da ima fer uslove i suđenje. Stao je uz ovu teniserku kad je bilo najteže.

Pomoć kome je potrebna

Mladi teniser Hamad Međedović polako krči svoj put, a Novak je tu da mu pomogne.

- Pomaže mi finansijski, daje mi njegove terene, trenere, šta god mi treba za karijeru. Mnogo mi je pomogao, pokrio je sve što treba profesionalnom teniseru, plaćao je za to i još mi plaća neke stvari - rekao je nedavno Hamad.

Humanitare akcije, za mnoge se i ne zna

Nikada nije bila tajna da Novak Đoković izdvaja veliki novac u humanitarne svrhe. Pomagao je mnogima, a često je želeo da se to ne sazna i da ostane u tajnosti. Glupo je praviti ovu listu, a ne skrenuti pažnju na ogromno srce Noleta i njegove fondacije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.   

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading