Novak Đoković
Foto: EPA/EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Rafin bivši trener i stric želeo je da podeli svoja osećanja pred istorijskim duelom koji predstoji ovog petka na Rolan Garosu 2023, pored toga što je dublje ušao u igru Karlosa Alkaraza i šta ona budi u njemu kada ga vidi takmičiti se .

On je to učinio u svojoj kolumni elpais.com, u kojoj takođe posvećuje nekoliko veoma zanimljivih reči stanju forme Novaka Đokovića i njegovim legendarnim nematerijalnim stvarima, koje mu omogućavaju da osvaja velike turnire bez potrebe da pokaže svoj najbolji teniski nivo. Niko nije svestan značaja koji ovaj duel Španije i Srbije može da ima u budućnosti teniske istorije, a Novak želi da prvi put u karijeri postane teniser sa najviše grend slem titula u istoriji. , U samici.

Novi veliki talenat svetskog tenisa mu ukršta put, željan da potvrdi definitivnu smenu garda koja se već dugo intuitira. Karlitosu je jedino preostalo da to postigne jeste da u meču od pet setova pobedi člana Big 3 koji je u poziciji da održi hegemoniju ove grupe na grend slem turnirima. Toni Nadal je navijač koji više želi da vidi kako će se ova bitka odvijati, ali i veliki analitičar i dubok poznavalac svih sitnica.

Brutalni Novak u četvrtfinalu

AP Photo/Thibault Camus

 

Rafin ujak vidi paralele između Federerovih i Alkarazovih početaka. 


Španac priznaje da Novaka Đokovića vidi "nešto daleko od svoje najbolje verzije", ali upozorava da niko ne može zaboraviti da je on istorijski šampion spreman da se bori do kraja.

- Njegov borbeni duh mu omogućava da se prilagodi svakom kontekstu“, razmišlja Toni, dajući primer načina na koji je progresivno napredovao protiv Hačanova, uspevajući da podigne nivo u odlučujućim trenucima meča i završavajući sa pozitivnim osećanjima. Mnogo snažnije je prikazano kada se govori o Karlosu Alkarazu, ostavljajući veoma moćne naslove. "Pun je samopouzdanja i u odličnoj je formi, fizički i tehnički. To me podseća na irupciju i superiornost koju je Federer pokazao od kraja 2003. i pre svega 2004. godine - kaže Rafin stric.

NADAL VEĆ

Profimedia

 

O ovom paralelizmu se više puta raspravljalo na kanalu Puntodebreak. A to je da je Švajcarac, iako se možda mnogi ne sećaju, tih godina provalio takvom razornom snagom da se pokazao kao majstor kola, posebno tokom 2004. i 2005. godine, iako je ove godine njegov kriptonit, Rafael Nadal , pojavio se, koji ga je lišio vladavine u Parizu. Istina je da je Rodžer Federer dinamizirao generaciju Samprasa i Agasija, koja je zadavala poslednje udarce, i pokazao uvredljivu nadmoć nad Hjuitom, Rodikom, Safinom, Kuertenom, Nalbandijanom, Korijom ili Mojom. "Njegova nepobedivost je bila toliko neodoljiva da smo morali da čekamo dolazak nove generacije da bi se Rodžer našao u nevolji. Osećam da će se isto, neko vreme, desiti i sa Alkarazom", kaže Toni, imajući na umu 41. naslove koje je Rodžer dodao između 2003. i 2006.

DOKAZ DA JE OVO MEČ DECENIJE Priprema komentatora za okršaj Đokovića i Alkaraza, govori da nas čeka atomski tenis (FOTO)

NADAL VEĆ

EPA/YOAN VALAT

 

Toni Nadal smatra da ishod duela Alkaraza i Đokovića više zavisi od Mursijana. 


Što se tiče ključeva koji mogu da obeleže budućnost meča između Karlosa Alkarasa i Novaka Đokovića na Rolan Garosu 2023, španski selektor smatra da sve može zavisiti više od nivoa tačnosti i vidovitosti Mursijana, pri čemu je Novak taj koji mora da tražiti rupe kroz koje se ušunjati, jer Toni veruje da Srbin ne može da se izloži borbi jedan na jedan.

-Ako pokušate da igrate agresivno i velikom brzinom, naći ćete superiornog protivnika, ali ako odlučite da igrate dosledno, moraćete da imate veoma visok nivo preciznosti, jer ako ne, bićete izloženi Karlosovim pobedničkim udarcima. U svakom slučaju, niko to ne bi trebalo da isključi - zaključio je Toni Nadal, željan da pomno prati duel koji direktno pogađa njegovog nećaka zbog njegove borbe za istoriju koju ima sa Balkanom.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.   

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading